МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 543
  • 755
# 315
ако се наложи ще пуснеш на програма печене - то е минимум 10 мин и може би ще ти е достатъчно

Simple Smile Е, минимум, минимум, колко да е минимум  Laughing Wink Peace Винаги можеш да спреш машината, ако решиш, че 5 минути са ти достатъчни.

По повод бързата програма - може и да е изпечен, но при нея не успява да втаса добре тестото. При мене тази програма е почти 2 часа и я ползвам сравнително рядко (яде се, ама си предпочитам основната програма).

Виж целия пост
# 316
Имам въпрос към притежателите на машинки от Лидл. В неделя за първи път пекох на програмата за френски хляб, като преди да започне втасването извадих тестото и го овалях в брашно, махнах бъркалките и върнах. По книжка следват втасване и печене /общо към 2 часа/. Оставих и излязох, но по едно време като се върнах, чух, че машинката се опитва да меси /ама нали съм извадила бъркалките - та на празен ход върти а и нямам представа колко е продължило/ - това по време на втасването. Та, имате ли идея какъв е смисъла на това месене и защо не е отбелязано в програмата? newsm78
Виж целия пост
# 317
Хлябът е вече изпечен, не се наложи допичане, да, не е така бухнал като при Основна програма, но за сметка на това чудесно се е разпукал отгоре.   Laughing
Виж целия пост
# 318
По книжка следват втасване и печене /общо към 2 часа/. Оставих и излязох, но по едно време като се върнах, чух, че машинката се опитва да меси /ама нали съм извадила бъркалките - та на празен ход върти а и нямам представа колко е продължило/ - това по време на втасването. Та, имате ли идея какъв е смисъла на това месене и защо не е отбелязано в програмата? newsm78

Смисълът е да бъде изкаран въздухът от тестото и след това втасва и се пече. В някои книжки не се описват отделните цикли подробно по време, а е дадено сумарно.
Виж целия пост
# 319
По книжка следват втасване и печене /общо към 2 часа/. Оставих и излязох, но по едно време като се върнах, чух, че машинката се опитва да меси /ама нали съм извадила бъркалките - та на празен ход върти а и нямам представа колко е продължило/ - това по време на втасването. Та, имате ли идея какъв е смисъла на това месене и защо не е отбелязано в програмата? newsm78

Смисълът е да бъде изкаран въздухът от тестото и след това втасва и се пече. В някои книжки не се описват отделните цикли подробно по време, а е дадено сумарно.
И аз съм забелязала ,че има едно кратко месене, което не е описано в книжката.И затова рядко успявам да го хвана и да извадя бъркалките.
Виж целия пост
# 320
някой правил ли е тесто за пица в машината и може ли рецептата .

Нашата машина има 2 рецепти в книжката - раздел Тесто (с втасване, не за макарони). Опитахме и двете - не са лоши - с бяло и с пълнозърнесто брашно. Ако искаш, мога да ги препиша  newsm78


tany3dj
, не съм пробвала френски хляб  Embarassed
Виж целия пост
# 321
някой правил ли е тесто за пица в машината и може ли рецептата .

Аз ползвам следната рецепта:
1 чаша хладка вода
2 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
3 чаши брашно
1 ч.л. суха мая
Виж целия пост
# 322
някой правил ли е тесто за пица в машината и може ли рецептата .

Аз ползвам следната рецепта:
1 чаша хладка вода
2 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
3 чаши брашно
1 ч.л. суха мая

HugТова ми е рецептата фаворит не в машина-тъкмо се чудех дали ще стане и в нея Laughing
Суперрррр Laughing
Виж целия пост
# 323
някой правил ли е тесто за пица в машината и може ли рецептата .

Аз ползвам следната рецепта:
1 чаша хладка вода
2 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
3 чаши брашно
1 ч.л. суха мая

HugТова ми е рецептата фаворит не в машина-тъкмо се чудех дали ще стане и в нея Laughing
Суперрррр Laughing

Че защо да не стане? Баба ми прави козунака на ръка повече от 50 години. Аз постигам същия резултат като нея, по нейната рецепта, но без да получа мускулна треска от месене  Wink
Виж целия пост
# 324
Чудех се , заради разликата в пропорциите -нали в машината обикновенно се слага по-малко,
а аз нямам време да гледам тестото.
Досега каквото съм сложила по рецепта-нищо не съм променяла в хода на месенето.
Винаги се е получавало,затова се и зарадвах Hug
Виж целия пост
# 325
Моята Капама от днес, печен в елпсовидния ми Борджам



Тоя път налучках температурата на печене Peace Ердинч, благодаря за съветите  bouquet
Виж целия пост
# 326
Моята Капама от днес, печен в елпсовидния ми Борджам



Тоя път налучках температурата на печене Peace Ердинч, благодаря за съветите  bouquet
Ауу, като се сетя как ухае и започвам да преглъщам!
Виж целия пост
# 327
Моята Капама от днес, печен в елпсовидния ми Борджам



Тоя път налучках температурата на печене Peace Ердинч, благодаря за съветите  bouquet

интересен на вид и отличен като хляб изглежда резултата, ако имаш възможност давай и рарзрез, за да и видим и структурата

също така дай моля и подробности за ''налучканата'' температура

 Hug
Виж целия пост
# 328
Еми разрез няма вече как, щотоооо - ама беше на конци направо като козунак. Следващия хляб ще го снимам непременно с разрез.
Иначе пекох около 20мин на 220 градуса и после намалих на 190 градуса. Като минаха 30 мин печене, махнах капака, пекох още 5 мин на 190 градуса, изключих фурната и 10 мин стоя вътре на изключена фурна. Хляба е само със 620 гр брашно, като 100 гр е пълнозърнесто, мачта ми и тя не е кой знае колко много - 1чл юва суха мая, а хляба изпълни цялата форма и опря в горния капак. Ей тоя номер не разбрах как стана newsm78
Виж целия пост
# 329
Някой пекъл ли е капама-хляб в глинен гювеч ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия