БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 845
  • 755
# 645
Имам доста патладжани. Давайте рецепти.Без кьополу, цяла седмица го ядем и ни омръзна вече.

Патладжаните са малки и младички, имамам и два бели.

Имам и много чорбаджийски чушки. А тях какво да ги правя? newsm78  Мога ли да ги използвам за миш- маш?
Виж целия пост
# 646
Имам доста патладжани. Давайте рецепти.Без кьополу, цяла седмица го ядем и ни омръзна вече.

Патладжаните са малки и младички, имамам и два бели.

Имам и много чорбаджийски чушки. А тях какво да ги правя? newsm78  Мога ли да ги използвам за миш- маш?
Ще стане чуден миш-маш с чорбаджийските чушки. А за патладжана - имамбаялдъ., пържени с дом сос, с млечен сос. Шницели от патладжани, мусака с патладжан.  Вкусно!
Виж целия пост
# 647
Имам доста патладжани. Давайте рецепти.Без кьополу, цяла седмица го ядем и ни омръзна вече.

Патладжаните са малки и младички, имамам и два бели.


патладжани - 18 броя рецепти http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D0%BB … D0%B0%D0%BD%D0%B8

чорбаджийските - освен за миш маш, ето така ги правя сега, не можем да им се наситим още  Laughing http://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html
Виж целия пост
# 648
А за патладжана - имамбаялдъ., пържени с дом сос, с млечен сос.....
Патладжани с млечен сос ? Не съм яла такова нещо, малко повече инфо може ли   bouquet
Виж целия пост
# 649
А за патладжана - имамбаялдъ., пържени с дом сос, с млечен сос.....
Патладжани с млечен сос ? Не съм яла такова нещо, малко повече инфо може ли   bouquet
Знаеш, разбира се. Изпържени на филийки и заляти с  кис.мляко + копър + счукан чесън.
Патладжани по италиански
Скрит текст:
1 кг патладжан
4 бр домати
4 бр печени черв.чушки
3-4 ск. чесън
босилек, 1 ч.л. риган, черен пипер, магданоз, сол
олио
Патладжаните се нарязват и се оцеждат 30 мин. Подсушават се с дом.хартия. Нарязват се на кубчета + домати нарязани + магданоз+ 4 с.л. олио + босилек + чер. пипер + счукан чесън + риган. Така преседява за около 1-2 часа. След това се поставя в тавичка, залива се с дом сос + още малко олио и се пече на 200 градуса до готовност.
Това е. Но, не съм го приготвяла все още. Имам я записана рецептата, ако пробваш сподели.  Peace
Виж целия пост
# 650
Освен другите предложения:
патладжан бюрек
патладжан пармиджана
мусака с патладжани
салата от патладжан
патладжанови рулца с различни плънки
супа от патладжани
sultans' delight
айвар
пълнени патладжани..... и още и още
Виж целия пост
# 651
marche14  doh, явно спя още, мерси   bouquet.
Аз отидох на варен млечен сос, както се правят чушки  Laughing

vela , освен многото други предложения, можеш да сложиш и на салата, както се прави обичайната шопска, но в нея слагам нарязан на кубчета печен патладжан (печен като за кьополото което ви е омръзнало  Laughing) , чесън пресован , листа целина и магданоз. Мъжлето я обожава .

Виж целия пост
# 652
Може ли да се подкваси овче мляко с подкваса от козе или краве
Виж целия пост
# 653
Мерси момичета!  Hug
Направо ме затрупахте с рецепти за патладжани!

Отивам да чета!
Виж целия пост
# 654
Някой може ли да ми помогне с изпробвана рецепта за студен чай от праскови - т.е. от плодове праскови как мога да направя студен чай - трябва да ги сваря ли?  newsm78
Виж целия пост
# 655
Може ли да се подкваси овче мляко с подкваса от козе или краве

Да. Simple Smile

Вела, пълнените патладжани с булгур са много вкусни. Simple Smile Явно патладжаните са от някой по-топъл край от нашия, моите са на фаза ахааа да цъфнат Simple Smile)).
Виж целия пост
# 656
Кажете ми рецепта с кайма, нищо не ми идва на ум
Виж целия пост
# 657
Кажете ми рецепта с кайма, нищо не ми идва на ум

Пълнени зеленчуци - пипер, тиквички, патладжан, мусака, кюфтета- със сос, без сос, руло стефани, гювечета, гнезда, спагети - това се сещам на първо време + супа топчета....
Виж целия пост
# 658
Супер предложения! А рецепта гювече и гнезда?
Виж целия пост
# 659
Кажете ми рецепта с кайма, нищо не ми идва на ум

Пълнени зеленчуци - пипер, тиквички, патладжан, мусака, кюфтета- със сос, без сос, руло стефани, гювечета, гнезда, спагети - това се сещам на първо време + супа топчета....
Плюс всичко това и" Фачета" се наричат. Направи си каймата, като за кюфтета за пържене. После се взима топка от каймата поразплесква в/у ръката ти   и се поставя дълго парче суров морков. Овалваш в брашно и го изпържваш в олио. Като кюфтета. Готови ги нареждаш в тенджера /аз ползвам под налягане/, добавяш домати, мазнина още малко, даф. лист, бахар и черен пипер на зърна и водичка малко да ги покрие, ама малко. Вариш до готовност. Гарнитура картоф. пюре. Много е вкусно.  Peace Това си е мой патент, измислена манджурка.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия