Правя си моя диета. Моля за мнения и съвети.

  • 36 951
  • 414
# 345
Може ли заяжданките с всеки, който не мисли като вас, във вашите теми?Моля?
Тази НЕ Е за/против месото, така че моля, ПАК, спестете си иронията.
Те не го правят нарочно или с лошо намерение, Love. Сигурна съм, че изобщо не си дават сметка (и не ги интересува) как изглеждат отстрани подобни "остроумни" подмятания.

Така че не им се сърди на такива хора. Те са малко като радикалните ислямисти: "неверник ли си - под ножа". И не защото искат да ти причинят болка и страдание, а защото са убедени, че са "избраници", че тяхната вяра е единствената праведна и че правят добро на човечеството.

Имайки предвид силата на подобно убеждение, не смятам че молбите ти ще бъдат разбрани или приети.
Виж целия пост
# 346
Точно ти да говориш за радикализъм, колко забавно.  hahaha
Виж целия пост
# 347
Точно ти да говориш за радикализъм, колко забавно.  hahaha
Да, имам право да го правя.

Защото не се подигравам на начина на мислене на другите, дори да не го споделям. Знам, че истината не е една-единствена. Старая се да изслушвам и да разбирам хората. Приемам, че всеки човек има право да търси и постига щастието по свой собствен начин.

И затова, за разлика от други хора, не проявявам виртуална агресия към онези, които предпочитат начин на хранене, отличаващ се от моя.
Виж целия пост
# 348
За да приемеш различното, трябва да си минал поне през две различности. Преди няколко години определен начин на хранене за мен граничеше с лудост, днес е мой начин на живот, а предишния си приемам като избор, решение, какъвто всъщност е.
Виж целия пост
# 349
За да внеса малко филологически привкус в дискусията и да сменя уклона й, ще кажа, че като хляб тълковният речник определя "основното тестено изделие, приготвено от брашно, вода и сол." В лингвистичен смисъл на думата, значи, всичко, което не отговаря на това описание, би следвало да не е хляб. Да, обаче в значението на думите често се прави пренос при назоваването (думата за назоваване на един предмет се използва и за друг, тъй като между тях има изключително сходство).  Mr. Green Тъй че мир  Peace и можете да преминете обратно към темата по същество!
Също всеки има свободата да зове нещата както му харесва - хляб, не-хляб, ястие, все тая.
Освен това във всеки вид режим се правят заменки, за да се компенсират липсващите продукти (често по чисто психологически причини, за да не се чувства човек лишен и за да се осигури разнообразние при храненето). И във ВМ-НВХ се използва карфиол вместо ориз, пицата е с блат от кайма (което в истинския смисъл на думата не е блат) и т.н.
Доколкото тези заменки са нужни, е отделна тема във всеки конкретен случай, за всеки конкретен човек. Но колкото пицата с блат от кайма или карфиол е пица в действителния смисъл на думата, толкова и наденичките от еди-какво си, различно от месо, са наденички. Това са фактите.  Mr. Green

REAL_WOMAN, неотдавна ядох в ресторант сурова торта. Много добре си хвана място даже и всъщност беше много по-вкусна от доста истински торти. И не ми изглеждаше фалшива никак!  Peace

Цитат
вредното на един хляб, приготвен от пълнозърнесто брашно, квас и вода?
За вредата от зърнените храни има доста писано из форума и из нета.  Peace

Всеки режим в известен смисъл е радикален, тъй като неминуемо, по една или друга причина, изключва категорично определени групи храни и ограничава консумацията на други. Дори и режим, базиран на принципа, "хапвай от всичко по прилични/малки количества", предполага някакво ограничение, което от определена гледна точка би могло да се сметне за крайно. Така че... Wink

Виж целия пост
# 350
За друг вид радикализъм ставаше дума, Юлинга...

За останалото си права.  thumbsup

П.П. Да не бъда разбрана погрешно: съгласна съм и с твърдението, че много е писано из нета и форума за вредата от зърнените. Аз, обаче не поддържам тезата, че зърнените храни са вредни сами по себе си. Най-дълголетните и физически здрави народи ядат огромни количества зърнени храни. В Хунза даже ги покълват, вместо да ги готвят.
Виж целия пост
# 351
Всъщност не е чак толкова важно кой какви тези поддържа относно зърнените и глутен-съдържащите храни.
Факт е, че човек, който поради някаква причина в живота си е достигнал до състояние на непоносимост към глутен ( било заради цьолиакия, глутенова алергия или чувствителност към глутен - все реакции, дължащи се на имунни и автоимунни механизми), то той трябва да не консумира зърнени храни, за да бъде здрав. Няма значение дали тези зърнени храни ще са под формата на типичен хляб, варено жито, крекери или покълнали произведения.
Не е малък никак процента на хората с описаните проблеми, между другото.
Като се изключат те, останалите хора, нямащи подобни проблеми, са свободни да консумират както си искат зърнени храни с едно наум, че също в недалечно бъдеще могат да получат обсъжданите непоносимости. Възможно е също вероятността от подобни бъдещи проблеми да е доста по-малка, ако консумират само покълнали и нерафинирани зърнени храни.
Виж целия пост
# 352
Скрит текст:
Всъщност не е чак толкова важно кой какви тези поддържа относно зърнените и глутен-съдържащите храни.
Факт е, че човек, който поради някаква причина в живота си е достигнал до състояние на непоносимост към глутен ( било заради цьолиакия, глутенова алергия или чувствителност към глутен - все реакции, дължащи се на имунни и автоимунни механизми), то той трябва да не консумира зърнени храни, за да бъде здрав. Няма значение дали тези зърнени храни ще са под формата на типичен хляб, варено жито, крекери или покълнали произведения.
Не е малък никак процента на хората с описаните проблеми, между другото.
Като се изключат те, останалите хора, нямащи подобни проблеми, са свободни да консумират както си искат зърнени храни с едно наум, че също в недалечно бъдеще могат да получат обсъжданите непоносимости. Възможно е също вероятността от подобни бъдещи проблеми да е доста по-малка, ако консумират само покълнали и нерафинирани зърнени храни.
Дори да си права, подобни

Еййййй, а сланината е просто сланина. Змия, Вивиан, впрягайте веднага останалите мозъчни гънки, дружно да измислим някакво по-модерно име на сланината, не може тъй  Naughty Crossing Arms Crossing Arms  Wink
постове едва ли ще убедят някого  в нещо, говорят единствено за капацитета на пишещия ги.


Виж целия пост
# 353
Една полезна статия за определяне поносимостта към въглехидрати: http://joyfitnessbg.com/2016/02/01/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0% … 1%80%D0%B0%D1%82/  Peace Който желае, да се провери и сам да си направи съответните изводи. И в случая е излишна дискусията в посока "ама има полезни въглехидрати". Да, има въглехидрати, които са по-малко вредни (в сравнението картоф/ориз/вафла, да речем, макар че и по това може да се поспори), но за човек, който има ниска поносимост към такива, И те не са никак препоръчителни. И не, не всички сме такива, някои ядат торти цял живот и са слаби и здрави, и бодри по цял ден.  Mr. Green Но ако отговорите на повечето въпроси в теста са ДА, по-разумно е човек да се насочи към хранене с по-малко въглехидрати. В крайна сметка не става дума само за здраве и красота, а за това чисто практически как преживяваме дните си - дали сме бодри, сити, с добре функциониращо тяло и свеж мозък, или сме удремани, вечно гладни, недоволни, мислещи нон-стоп какво да похапнем, преяждащи, после с подути стомаси и т.н.  Peace
Ризонно би било всеки да се вглежда по-добре в тялото си и сигналите, които то постоянно дава и да се запита:
- Добре, де, пълнозърнестият хляб бил полезен. Да, обаче като ям хляб, се чувствам зле, искам да ям още и още, не се засищам, подува ми се стомахът, доспива ми се. Значи добра и полезна ли е ЗА МЕН тази храна?
- Месото било токсично. Добре, де, но като не ям месо, съм постоянно гладен.
- Трябвало да се ядат бавни въглехидрати. Добре, ама аз мога и цяла тава ориз да изям и все още да съм гладна. Стомахът ми пълен, а усещане за ситост нямам. Или имам, ама само за 1 час. Тогава оптимално ли е за мен да ям ориз?
- Суровоядството е чудесно нещо, но като ям само сурови плодове и зеленчуци, получавам болки в стомаха, подуване и непрекъснато съм гладен и мисля за храна до степен да съм обсебен от тази мисъл.
Това, което искам да кажа, е, че не е важно толкова даже какви теории има, важно е всяка отделна храна как влияе на отделния човек. Оттам следва да се регулира и храненето точно според отчитане на влиянието... Peace За което се искат експерименти и наблюдения. Защото и яйцата, и месото са оптимална храна, но пак има хора, за които те не са подходяща храна по различни причини (непоносимост, заболявания и т.н.). Същото важи и за всеки вид храна, включително и за суровите плодове и зеленчуци, дето едва ли не гарантират вечно здраве и вечен живот.
Виж целия пост
# 354
За да внеса малко филологически привкус в дискусията и да сменя уклона й, ще кажа, че като хляб тълковният речник определя "основното тестено изделие, приготвено от брашно, вода и сол."

Само дето в определението не се казва какво е брашното.  Mr. Green
А то не е задължително да е бяло и отделено от триците.
Виж целия пост
# 355
За да внеса малко филологически привкус в дискусията и да сменя уклона й, ще кажа, че като хляб тълковният речник определя "основното тестено изделие, приготвено от брашно, вода и сол."

Само дето в определението не се казва какво е брашното.  Mr. Green
А то не е задължително да е бяло и отделено от триците.

Ок. Но и нещо, което е направено от кълнове, не е хляб.
Виж целия пост
# 356

 говорят единствено за капацитета на пишещия ги.



Също толкова е капацитетно е да твърдиш, че онова от семената е полезен хляб.
Виж целия пост
# 357
Дълбинната дискусия по въпроса "какво е хляб и има ли той почва у нас" изключително допринася за значимостта и полезността на темата... Mr. Green ooooh!
Виж целия пост
# 358
Дълбинната дискусия по въпроса "какво е хляб и има ли той почва у нас" изключително допринася за значимостта и полезността на темата... Mr. Green ooooh!
Хлябът е в основата на изхранването на всяко българско семейство.  Mr. Green
Виж целия пост
# 359
Дискусията премина в сферата кой да е похлупакът на гърнето  ooooh!


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия