БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 027
  • 754
# 30
Всичко пека на вентилатор,тавата е на 7-8см.от дъното на фурната.
След малко един кекс зебра ще мятам вътре,в загрята фурна на 200,след 10мин.на 180-170 до изпичане.
Виж целия пост
# 31
Кейла е листен като маруля но с малко по големи листа и по груб вкус. Става за салата, да му използваш полезностите, може сарми с бланширани за кратко листа, или на супа,  с ориз готвиш... На салата ако ще правиш днес имаш други листни зеленчуци
Виж целия пост
# 32
ябълка, не знам как да цитирам въпрос от старата тема. Щом нямаш микровълнова желатина го загрей на водна баня на котлона, не във фурната. Важното е да не заври, само докато се разтвори и леко да се затопли.  
Onna-bugeisha писали сме заедно

И аз не знам как се прехвърля въпрос от стара тема в нова. Embarassed
Благодаря, че си ми отговорила. Тъкмо реших, че съм най-голямата късметлийка  - задавам въпрос и хоп нова тема. Mr. Green

Но не било така.  Joy
Виж целия пост
# 33
Какво да приготвя с кейл,какъв вкус има?
Каквото приготвяш със спанак можеш да приготвиш и с кейл, въпреки че са различни по вкус.
Аз лично го харесвам най-много съвсем леко задушен с малко мазнина и сол.
За сарми не съм се сещала, даваш ми идея  Peace. Аз се каня от доста време да направя сарми с листа от цвекло, както и баница, но и с кейл може да се пробва.
Пиши как го направи и хареса ли ти.
Виж целия пост
# 34
Здравейте! bouquet
Имам телешки шол и телшко бон филе-от кое да направя супа??
Виж целия пост
# 35
Здравейте! bouquet
Имам телешки шол и телшко бон филе-от кое да направя супа??

направо си е грехота да се прави супа при тези продукти.  newsm78
все пак от шола, ако си решила ...
Виж целия пост
# 36
Аз умирам за телешка супа, обаче да има и кокалче. Бульона без кокал е нищо.
Виж целия пост
# 37
Аз правя телешкото варено с шол обикновено. Знам, че не е по канон, но така ни харесва вкъщи
Виж целия пост
# 38
ами въобще не разбирам от телешко месо Embarassed,имам и джолан Simple Smileзаредих се малко с различно телешко,но от кое какво се прави още не съм голям специалист Grinning
Добре,за хубаво телешко варено,мъжа ми много обича и искам да  се науча да му правя-кое е най-подходящото месо от телешкото? Grinning bouquet
Виж целия пост
# 39
ами въобще не разбирам от телешко месо Embarassed,имам и джолан Simple Smileзаредих се малко с различно телешко,но от кое какво се прави още не съм голям специалист Grinning
Добре,за хубаво телешко варено,мъжа ми много обича и искам да  се науча да му правя-кое е най-подходящото месо от телешкото? Grinning bouquet

Джолан. Телешкото варено става супер с него.
Виж целия пост
# 40
Влизам и аз в новата тема с отговор за кейла - освен на салата и както пепчо е описала, има една потребителка тук, която често го слага на зелени смутита.
Иначе на нас не ни хареса като вкус, нещо горчеше, ако правилно помня.

И освен това да благодаря на всички включили се с рецепти за мъфини с боровинки - направих пепчовите, много се харесаха.  Hug

А пък телешко варено ние най харесваме с такова месо, Beinscheibe е на немски, не намирам превод на бг. Получава се много крехко заради силно "мраморната" структура.

Виж целия пост
# 41
ами въобще не разбирам от телешко месо Embarassed,имам и джолан Simple Smileзаредих се малко с различно телешко,но от кое какво се прави още не съм голям специалист Grinning
Добре,за хубаво телешко варено,мъжа ми много обича и искам да  се науча да му правя-кое е най-подходящото месо от телешкото? Grinning bouquet


Джолан, ако е с кост още по добре.Бульонът ще стане супер. Simple Smile
Виж целия пост
# 42
присъединявам се към всички мнения за телешкото варено - най-добър е джолана, в краен случай - друго месо, но с кост;


А пък телешко варено ние най харесваме с такова месо, Beinscheibe е на немски, не намирам превод на бг. Получава се много крехко заради силно "мраморната" структура.


Това пак си е от джолана - вече и при нас има така нарязан ...[/color]
Виж целия пост
# 43
Благодаря много на всички за отговорите за телешкото! bouquet bouquet
Надявам се да сготвя много вкусна супа за мъжа ми от джолана! Simple Smile
Виж целия пост
# 44
Аз и за телешко варено, и за телешко със спанак/коприва и изобщо ползвам джолан.
Като готвя свинско пак джолан... и врат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия