БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 084
  • 754
# 15
И аз го беля зърно по зърно(работя само със сварен нахут от консерва). Макар, че последните два пъти не го белих и наистина не усетих разлика.
Виж целия пост
# 16
Не му намирам разлика на нахута и аз. Небелен също става.
Виж целия пост
# 17
благодаря ви!  bouquet
Виж целия пост
# 18
Вчера ми подариха 2 литра готварска сметана Мегле и не се сещам какво да правя с нея, освен пилешко/свинско в сметанов сос с лук и гъби...Някакви идеи?

Утре мисля да правя торта с домашен крем /мляко, яйца, царевично нишесте/. Мога ли да добавя и от сметаната? Какво количество? Няма ли да се пресече или нещо подобно?
Виж целия пост
# 19
как да махна люспите на накиснат и омекнал нахут?
в нета четох разтриване между дланите, топене във вода и после отново
на теория става, на практика май е по-лесно да ги обеля зърно по зърно  Laughing

http://ru.wikihow.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE … D0%BD%D1%83%D1%82
Виж целия пост
# 20
Вчера ми подариха 2 литра готварска сметана Мегле и не се сещам какво да правя с нея, освен пилешко/свинско в сметанов сос с лук и гъби...Някакви идеи?

Утре мисля да правя торта с домашен крем /мляко, яйца, царевично нишесте/. Мога ли да добавя и от сметаната? Какво количество? Няма ли да се пресече или нещо подобно?

Със сметана приготвям много сполучлив Бананов десерт с извара.
От гозбите много харесвам Ястие на пластове с пилешки дробчета.
Виж целия пост
# 21
Вчера ми подариха 2 литра готварска сметана Мегле и не се сещам какво да правя с нея, освен пилешко/свинско в сметанов сос с лук и гъби...Някакви идеи?
............................
Утре мисля да правя торта с домашен крем /мляко, яйца, царевично нишесте/. Мога ли да добавя и от сметаната? Какво количество? Няма ли да се пресече или нещо подобно?
И с риба - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg250.html#msg250
..........
Няма да се пресече, така се прави крем. Разбиваш сметаната, подслаждаш, ако/колкото е нужно и я добавяш към млечния крем ( охладен).
Виж целия пост
# 22
С течна сметана правя спагети Карбонара.
Виж целия пост
# 23
Не съм хапвала сиропирани охлювчета и си записах всички рецепти - сега остава да избера една и да ги почвам Wink.
Виж целия пост
# 24
Какво да приготвя с кейл,какъв вкус има?
Виж целия пост
# 25
Много ви благодаря за предложенията bouquet.
Много обичам пил. дробчета, а не се бях сетила за тях.
Мъжът ми пък обича риба.
Децата винаги са ''готови'' за спагети.

 Morena, направих тортата, но сметаната я сложих в млякото - от млякото махнах една чаша и добавих толкова сметана - мисля, че се получи добре.

Днес се сетих, че мога да направя и кюфтенца със сметана, топено сирене, лук и гъби.
Виж целия пост
# 26
Какво да приготвя с кейл,какъв вкус има?
С рецепта не мога да съм полезна. А от къде е?  
Кейлът е листно зеле, та би трябвало да наподобява на вкус.
Виж целия пост
# 27
От Била го взех.

намерих интересна статия за това зеле,много било богато на калции....

Дали биха се получили сарми с тези листа?
Виж целия пост
# 28
На каква програма и кое ниво на фурната печете пандишпанов блат?
Виж целия пост
# 29
На 3 от 5 и горен и долен реотан.

Благодаря, Доли!
За сарми... не са ли крехки листата?!  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия