Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 54 841
  • 721
# 405
Не знам дали тук му е мястото на този въпрос, но бихте ли ми препоръчали хубава хлебопекарна?
Даре, ето темата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=916010;topicrefid=19.
Ще ти споделя моя опит - аз не харесвам изпеченото в нея, иам си специфичен аромат и бързо бързо взех само да изваждам тестото за печене във фурната. Та в моя случай е по-удачен миксера за тесто.
Иначе си е хубаво хлебопекарна, особенно с отложен старт. Simple Smile
Моята е много добра, но отдавна е купувана, не знам има ли ги сега... ТСМ-ска е, с две бъркалки. Ето я,  намерих си снимката в нета - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=89434.msg1585739#msg1585739

Виж целия пост
# 406
Благодаря, Морена! Hug Ще погледна сега темата. Вчера търсих из половината град пълнозърнест хляб заради майка ми ( а и аз вече започнах да ям такъв). На три места ми предложиха марки ментета, в които съм намирала бяло, неоцветено тесто. И ми хрумна да си взема хлебопекарна, сама да си приготвям хляба. А чета, че и козунаци месят в нея та се запалих по идеята.
Виж целия пост
# 407
Благодаря, Морена! Hug Ще погледна сега темата. Вчера търсих из половината град пълнозърнест хляб заради майка ми ( а и аз вече започнах да ям такъв). На три места ми предложиха марки ментета, в които съм намирала бяло, неоцветено тесто. И ми хрумна да си взема хлебопекарна, сама да си приготвям хляба. А чета, че и козунаци месят в нея та се запалих по идеята.
Даа, много добре измесва машинката.
Аз и сладко си правя в нея. Simple Smile
Но хляб да си правиш и без машина е много лесно - хляб без месене... и с различен период на втсване - така както ви харесва и ви е удобно според ангажиментите.
 Както писах и по-горе, с втасване нощес (преди да си легнеш, забъркваш тесто, колкото да се смесята продуктите, оставяш в хладилника за първо втасване), имаш готов хляб още по някое време сутринта. Simple Smile
Виж целия пост
# 408
Лесно е, ама станах мързелива. hahaha Прибирам се след 18.00 часа от работа, да сготвя, да видя децата дали са написали домашните, че малкият се опитва да хитрува и вечерта се изнизала. Затова не ми се меси вечер и все отлагам за почивните дни, а понякога и тогава нямам време. И все си повтарям, че ако имам хлебопекарна ще правя доста по-често домашен хляб, а защо не и козунак. Слагам продуктите, тя си меси, а аз правя други неща. Ето две снимки на хляб, който изядохме с голямо удоволствие и се топеше в устата направо. Уж е само вода, сол, брашно и мая, но сравнен с купувания ни се стори божествено вкусен.



Виж целия пост
# 409
Като сме подхванали въпросите за хляба - ето тука е моят лесен хляб в тенджера - наистина е лесен и страхотно вкусен
Все на някого може да свърши работа
Виж целия пост
# 410
Лесно е, ама станах мързелива. hahaha  ...Слагам продуктите, тя си меси, а аз правя други неща. ... Уж е само вода, сол, брашно и мая, но сравнен с купувания ни се стори божествено вкусен.
Ами значи виж сега съпоставка...  Grinning
Отмерваш продуктите и:
- слагаш в хлебопекарната в определения ред - около 5 мин.
- слагаш в съд/купа и ги разбъкваш - към 5 мин. Подчертавам само докато се смесят/омесят - нищо повече. След часове оформяш (за около 5мин.) и пак зарязваш да втасва. Печеш.
Само това (в зеленото) е в повече от хлебопекарната, но според мен си струва.  Но подчератавам - печен във фурната хляб мирише много по-хубаво от този във хлебопекарната.  Simple Smile

Нямам предвид -  "не си взимай хлебопекарна" - дори само да "месиш" в нея е хубаво. Hug


Виж целия пост
# 411
Имах хлебопекарна - една от първите - още преди 15 години, така и не свикнах с нея и я подарих.
Предпочитам тестото да си "пипна" с ръцете - стари майстори са казвали, че честото, непипнато с ръка и любов, няма вкус ... Joy
Затова предпочитам и "ръчното" тесто, а не се губи много време ...
Виж целия пост
# 412
Кивито нагарча, когато се смесва с други продукти, в сладкиши съм го пробвала или в кисело мляко. Как мога да направя торта с киви и да избегна нагарчането?
Виж целия пост
# 413
Не ми се е случвало да ми нагарча киви Rolling Eyes Да не би проблемът да е бил в конкретен плод, а не в смесването.
Аз киви не съм пекла, но в плодови салати съм смесвала и няма проблеми
Виж целия пост
# 414
Не ми се е случвало да ми нагарча киви Rolling Eyes Да не би проблемът да е бил в конкретен плод, а не в смесването.
Аз киви не съм пекла, но в плодови салати съм смесвала и няма проблеми

Специално за киви и кисело мляко помня, че горчеше. Може да е от комбинацията между двете, незнам. И оттогава не смея да го ползвам смесено с други продукти. Но ми се иска да направя торта с киви и приемам идеи  Hug
Виж целия пост
# 415
Хайде и аз да се отчета с мнение за пекарната - преди много исках, мъжът ми не беше съгласен, повечето ме отказваха от нея, но след време се сетих наново и си купих. Ползвам я вече 2 години и за мен е неизменна част от една кухня.

Плюсове:
*сама меси
*/лятото само месех на нея, след това вадех, оформях си хляба и си го печех на фурната, обаче.../ сама втасва, сама превключва към печене, сама изключва печенето, сама подгрява хляба 1 час....
тоест незаменимо е това, че ти изниква работа навън, няма да се чудиш да не ти превтаса тестото, кога да го печеш, че как ще го изключиш и въобще ако е сложено вече, кой ще изключи фурната и ей такива.

Пекарната е супер удобна, защото си е един автоматичен процес и може и въобще да не я наглеждаш /аз винаги я наглеждам, де, поне да видя какво е тестото и колко е втасало, също махам бъркалките/, но сестра ми слага продуктите и после чак вади готовия хляб, нищо друго не прави.

Така че, за мен минусите са й /ако въобще са такива/, че трябва да я платиш и да й намериш място в кухнята, други няма. Пък ти си реши кога и за какво ще я ползваш.

ИПейч, сложих първо на 200' градуса пилето. Но течността само вреше и не излизаше и затова училих на 250'. Иначе първо беше само бира /казах на мъжът ми, че трябва и 1/2 сода, обаче той реши, че искам да спестя бирата  Grinning/. После като видях, че не извира, отгоре доливах гореща вода и така на няколко пъти излизащата бира обливаше пилето.
Виж целия пост
# 416
Направих яйчен пастет по рецепта "каквото имах - сложих" - а именно - лук, отгоре варени яйца, извара и майонеза. Всичко това накълцано в блендера. За основна рецепта ползвах дадената 2-3 страници по-рано от сайта на Супичка. Пастетът стана страхотен! Нооооо... се оказа доста солидно количество (защото оползотворявах последните 7 червени яйца и работих с продукти на око), та сега имам 800 мл буркан пълен до капачката  Mr. Green Колко време мога да го съхранявам? Притеснява ме основно лукът да не се вкисне  newsm78
Виж целия пост
# 417
Често правя плодови торти в които слагам киви, било отгоре в/у тортата,  било м/у блатовете и крема....никога не е нагарчало. Но крем с кисело мляко у дома не се яде. Тортите, в които присъства киви, често са с кремове на сметанова основа. Проблем не е имало никога.
Виж целия пост
# 418
Кивито нагарча, когато се смесва с други продукти, в сладкиши съм го пробвала или в кисело мляко. Как мога да направя торта с киви и да избегна нагарчането?

Сещам се за желиране, т.е. торта парфе Thinking
Виж целия пост
# 419
...

ИПейч, сложих първо на 200' градуса пилето. Но течността само вреше и не излизаше и затова училих на 250'. Иначе първо беше само бира /казах на мъжът ми, че трябва и 1/2 сода, обаче той реши, че искам да спестя бирата  Grinning/. После като видях, че не извира, отгоре доливах гореща вода и така на няколко пъти излизащата бира обливаше пилето.

Здравей! Естествено, че няма да кипи само бирата в бутилката. Две причини - първо сравнително ниски градуси на фурната при започване на печенето, второ - течноста в бутилката. Нужно е и газирана вода, а също така бирата като течност не е пълна плътно до горния край на бутилката.
Не се отчайвай, опитът е велико нещо. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия