Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Консултация за Детска церебрална парализа с доц. д-р Чавдаров - тема 4

  • 70 624
  • 337
# 255
Джакии,
Извинете много,  но по откъслечна информация за отделни компоненти от невро-моторното развитие на кърмачето обяснени със свободна терминология, не бих искал нито да Ви уплаша с някоя диагноза, нито да пропусна такава.
Виж целия пост
# 256
Извинявам се, просто ме тревожат твърде много неща и не успях да систематизирам изложението. Фокусът трябваше да бъде върху механичните удъри с ръка до тялото в легнало положение.
Джакии,
Извинете много,  но по откъслечна информация за отделни компоненти от невро-моторното развитие на кърмачето обяснени със свободна терминология, не бих искал нито да Ви уплаша с някоя диагноза, нито да пропусна такава.
Виж целия пост
# 257
Джаки,
можем да проведем консутация за състоянието на детето Ви, след 10 януари 2022.
Виж целия пост
# 258
Здравейте,ако дете на 6г все още понякога спи със свито юмруче,което по някое време на ноща се отпуска-има ли нещо притеснително?Понякога казва,че го боли същата длан.Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 259
Съмър2007,
Оставете детето на мира, а и себе си. ⚘⚘
Виж целия пост
# 260
Благодаря!Дай Боже всичко да е ок!
Виж целия пост
# 261
Доц Чавдаров, и аз съм на тема юмруци Simple Smile имам напълно здраво дете на почти 11 месеца. Пълзи от 7 месечна, от 8 месечна ходи настрани по мебелите, на 10 месеца се пуска и стои на два крака за по няколко секунди. На 9 месеца се научи да пляска с ръце, на 10 месеца да сочи всичко с пръст. От около месец, когато пълзи, винаги влачи нещо в дясната ръка. Сега я забрлязвам, че явно до такава степен е свикнала да има нещо в нея, че пълзи на десен юмрук, дори понякога както си седи го стиска този юмрук. Иначе си ползва ръката отлично. Има ли някакво място за притеснение и нужно ли е да правим консултация за това?
Виж целия пост
# 262
Здравейте д-р Чавдаров, имам следното притеснение относно дъщеря ми. Тя е на 1г7м. Като цяло от бебе много трудно заспива, като постоянно се върти в различни посоки, приспиването й е невъзможно, заспива когато й се спи. през ноща обикаля цялата кошарка, като почти всяка вечер приплаква насън илисе буди с рев. Когато се разплаче много трудно се успокоява,  невъзможно е да я успокоиш.И другото което притеснява е че като се стресне от нещо , стяга се цялата и трепери. Може и детето да е по страхливо, но определено се съмнявам в проблем в нервната система. Може ли някакви насоки. 
И да уточня, че сме правили изследване за вит. Д и сега пие допълнително от него, тъй като излизес ниски нива
Виж целия пост
# 263
Сноу 309
Щом лази, седи, стои права сама и ходи странично по мебелите, нямате място за притеснения.Laughing

Астреа
Моите познания са в невро-кинезиология.
Има детски психолози, които биха Ви помогнали, ако наистина има нужда. Успех.
Виж целия пост
# 264
Здравейте.
От няколко дни периодично чувствам остра болка отпред на глезена на около 5см надолу от капачката на коляното. Точно където е мускула за подвигане на стъпалото. Болката се появява повече сутрин при ставане от легло и стол. През останалото време болката е притъпена и почти не се усеща. Няма отток, нито зачервяване на кожата, даже не се сещам да съм го удрял с нещо. Мажа мястото с Deep Relief гел но резултат няма. Някой има ли идея какво да направя?
Виж целия пост
# 265
Консултирайте се с ревматолог.
Успех
Виж целия пост
# 266
Здравейте,доц.Чавдаров.Имам бебче момче на почти 8месеца все още не може да стои седнал самостоятелно,застава на колене и длани и се опитва да седне или пълзи,но не му се получава.А от легнало положение не прави никакви опити за сядане.
От известно време забелязвам,че в легнало положение свива и отпуска юмручетата и го прави почти винаги когато е легнал.Според педиатърката не е проблем и ще го израсте.
Роден е в 37г.с,Апгар-9/10.
Заради това ,че все още не може да седи самостоятелно седнал педиатърката ни праща на ортопед,дали има нужда и от невролог?
Мен повече ме притеснява свиването и отпускането на юмручета.
Виж целия пост
# 267
Лфка,
Както описвате състоянието на детето си, мога само да предполагам!!!!, че му няма нищо.
Без преглед...мога само да предполагам.!!!!
Виж целия пост
# 268
Здравейте, Доц. Чавдаров,

Имам дъщеричка на 1 година и 8 месеца. Пролазила на 7 месеца, проходила на 11, първите смислени думи бяха на 10 месеца, в момента говори съвсем свободно с изречения от по 4-5-6 думички, изключително контактно и общително дете. Забелязах напоследък, че ходи от време на време на пръсти (не постоянно, но не спира при забележка), сякаш се забавлява дори. Дали би могло да има нещо притеснително?
Виж целия пост
# 269
Мимидм,
Най-вероятно й няма нищо, опитва придвижване с по-малко опора.
Но, най-вероятно...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия