За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

  • 35 594
  • 734
# 690
Здравейте мами,

Много полезна темичка сте открили, поздравления  Simple Smile Бих искала да ви питам, някоя от вас чувала ли е за розова вода, която се използва при правене на сладкиши и имате ли представа от къде мога да си купя ( става върпос за София).


Мерси много  Wink
По аптеките питала ли си?Мисля,че там се продава, но не съм съвсем сигурна.
Виж целия пост
# 691
Мами, кажете ми как правите пълнени патладжани с кайма. В интернет има много рецепти, но някои го пържат първо, други пекат 30 мин преди да ги напалнят... Кажете ми вие как го правите точно. Благодаря
Виж целия пост
# 692
Здравейте мами,

Много полезна темичка сте открили, поздравления  Simple Smile Бих искала да ви питам, някоя от вас чувала ли е за розова вода, която се използва при правене на сладкиши и имате ли представа от къде мога да си купя ( става върпос за София).


Мерси много  Wink
По аптеките питала ли си?Мисля,че там се продава, но не съм съвсем сигурна.


Има, но не се използва за хранителни цели, а за козметични  Sad И аз незнам точно каква е разликата, но ме предупредиха, че има два вида розова вода- едната за козметични цели, а другата за хранителни   Thinking
Виж целия пост
# 693
Мами, кажете ми как правите пълнени патладжани с кайма. В интернет има много рецепти, но някои го пържат първо, други пекат 30 мин преди да ги напалнят... Кажете ми вие как го правите точно. Благодаря

нищо предварително, освен изкисване на патладжаните не правя  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg1567.html#msg1567
Виж целия пост
# 694
Венета,тестото не беше рядко,съшата консистенция като за еклерите/може би даже малко по-гъсто/
Maria Ilva ,в рецептата си пишеше силно сгорещена мазнина.Но следващия път ще пробвам твоя съвет.
Виж целия пост
# 695
Днес мисля да правя фунийки(за първи път ще ми е )имам ламаринени формички за фунийки.Въпроса ми дали трябва да ги намажа тези формички предварително с олио,защото се притеснявам да не ми залепне тестото като ги вадя опечени.
Благодаря предварително!   bouquet

Виж целия пост
# 696
Мами, кажете ми как правите пълнени патладжани с кайма. В интернет има много рецепти, но някои го пържат първо, други пекат 30 мин преди да ги напалнят... Кажете ми вие как го правите точно. Благодаря
Аз ги бланширам за малко във вряла вода.
Първо ги обелвам, издълбавам с лъжица вътрешната част - да станат половинките като лодка, соля и чакам да се отцеди черния сок, после ги изкисвам и във студена вода. Бланширам за около минутка колкото да си променят цвета - ако ги оставиш по дълго ще омекнат много няма да стават за пълнене. Редя в тавичка и пълня със запържената смес от лук, морков, каймата, ситно накълцан чесън, домат, издълбаното от патладжаните плюс подправки . Наливам малко вода в тавичката и пека. Когато са почти готови настъргвам кашкавали запичам още малко.
p.s ако плънката е повече и ми остане я сипвам в тавата  и съответно намалям количеството на водата
Виж целия пост
# 697
Здравейте. Безкрайно съм Ви благодарна, че винаги сте безкрайно услужливи   bouquet
Сега съм решила да правя кокосови бонбони по тази рецепта (мисля на Блонди):

250 гр кокосови стърготини
200 гр течна пълномаслена сметана
85 гр захар
50 гр масло
2 ванилии
200 гр черен шоколад

Първо не ми е ясно 200 гр течна сметана равно ли е на 200 мл. И ако не е, колко сметана трябва да си купя? И мога ли да ползвам растителна сметана?
Шоколадът в рецептата се използва за овалване на получените бонбони. Въпросът ми е мога ли да му добавя още нещо, за да стане по-скоро като глазура, а и за да не стегне бързо след като го разтопя и да мога да работя по-спокойно.
Благодаря предварително
Виж целия пост
# 698
Здравейте.На пъстървата трябва ли да се почиства кожата?Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 699
Здравейте.На пъстървата трябва ли да се почиства кожата?Благодаря предварително.

Не, няма нужда.  Wink
Виж целия пост
# 700
esy,мноооого благодаря за бързия отговор.  bouquet
Виж целия пост
# 701
Здравейте мами,

Много полезна темичка сте открили, поздравления  Simple Smile Бих искала да ви питам, някоя от вас чувала ли е за розова вода, която се използва при правене на сладкиши и имате ли представа от къде мога да си купя ( става върпос за София).


Мерси много  Wink


Има такава, продават я наливно, 7 лв. е литъра.  Да обясня ли откъде се купува ?
Виж целия пост
# 702
Здравейте мами,

Много полезна темичка сте открили, поздравления  Simple Smile Бих искала да ви питам, някоя от вас чувала ли е за розова вода, която се използва при правене на сладкиши и имате ли представа от къде мога да си купя ( става върпос за София).


Мерси много  Wink


Има такава, продават я наливно, 7 лв. е литъра.  Да обясня ли откъде се купува ?

Във всички аптеки продават розова вода и то чиста,без примеси на глицерин.-Попитай в която и да е аптека и ще се сдобиеш с такава.Цената и е 1.20 за 200 грама
Виж целия пост
# 703
Днес мисля да правя фунийки(за първи път ще ми е )имам ламаринени формички за фунийки.Въпроса ми дали трябва да ги намажа тези формички предварително с олио,защото се притеснявам да не ми залепне тестото като ги вадя опечени.
Благодаря предварително!   bouquet


Аз ги намазвам и изпечените фунийки излизат много лесно. Peace
Виж целия пост
# 704
Донесоха ми домашно биволско мляко и ще се пробвам да го заквася. Дайте моля ви точна рецепта.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия