МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 602
  • 755
# 135
Брауни,извинете пиша от телефона!Искам кекс със шоколад,но дали ще стане?
Виж целия пост
# 136
Моментът със звуковия сигнал за добавяне на други съставки нещо го пропускам  Tired а съм взела маслини за да се пробвам.

Обикновено в книжката има все някъде разбити програмите по време - колко трае всеки етап. Може просто да се проследи, да се изчисли ADD-a (момента за добавяне) и да се нагласи таймер/аларма/каквото-там  Peace
Виж целия пост
# 137
Разбирам ви като ми казвате, че първо трябва да се науча да правя бял хляб, но за мен е важно да се науча да правя пълнозърнест, предпочитам с такъв да храня детето си.
Привет отново. Ето ти рецепта за пълнозърнест хляб 700 гр /от книжката на Мулинекс OW110131/ . Правила съм го няколко пъти и се е получавало доста сполучливо /на фона на първият ми и единствен бял хляб, който стана сладък като козунак/.
вода - 250 мл
олио - 2 с.л.
сол - 2 ч.л.
кафява захар - 2 с.л.
пълнозърнесто брашно - 300 гр
бяло брашно - 150 гр
сухо мляко - 2 с.л.
мая - 1 ч.л
Програма Пълнозърнест хляб /Хляб с трици/ в зависимост от машината. Средно препечена коричка  food010
Виж целия пост
# 138
danielast записвам и ще пробвам. Каква мая ползваш и какво сухо мляко? Предполагам няма проблем да заменя водата и сухото мляко с прясно мляко, поне при белият ми хляб така направих, сложих обикновено прясно мляко и се получи много добро хлебче.
А рецептата има ли я във вариант за 500 гр. хляб?
Филипс пускат на пазара 2 модела хлебопекарни с програма за кисело мляко  Grinning
Виж целия пост
# 139
здравейте Simple Smile

от седмица съм с хлебопекарна philips hd 9020, купихме я на промоциите в техномаркет Mr. Green но отдавна й бях хвърлила око. правих преди дни бял хляб, стана чудно вкусен. днес направих същият бял, но с яйце, маслини, сирене и подправки, стна божествен на вкус, но ме притеснява горната коричка. както първият път, така и сега отгоре става много неравномерен, не гладък. ще ви напиша точно как го направих и с енадявам да ме насочите къде бъркам или какъв е проблема.

1 яйце + мляко до 300 мл течност
2 с.л. олио
1ч.л. захар
1 ч.л. сол
500 гр брашно
6-7 гр суха мая
на сигнала- маслини, сирене и подправки

пека на основната програма- при мен 3:55ч. за 750 гр. хляб


Виж целия пост
# 140
извади го (след последното месене), оформи го и пак го върни в машината да си втасва
Виж целия пост
# 141
anbibian маята, която ползвам е на д-р Откер, а сухото мляко на Радиком /дано не бъркам марката - пакета с една кравичка е отпред/. Незнам дали е хубаво това мляко, но свекърва ми ползва него и нещата й се получават и затова.
Колкото до грамаж 500 гр. - моята хлебопекарна има рецепта за това количество, но рецептата е по-различни /отсъстваше сухото мляко и кафявата захар, доколкото се сещам/.  През почивните дни мисля да пробвам да пригодя рецептата за 700 гр към такава за 500 гр, че да видя какво ще стане.
От както съм си купиля моята хлебопекарна съм само на проба, грешка /към момента грешките са повече  , но аз упорито се опитвам да направя багетите, а хляб съм правила съмо веднъж пълнозърнест по рецептата от моята книжка и стана твърд като камък, но и на него ще му намеря цаката.
Дано съм ти помогнала 
Виж целия пост
# 142
      Момичета за какво слагате сухо мляко?Искате чист хляб, без е-та, а слагате сухо мляко с куп е-та.Аз мляко никога не съм слагала, слава Богу, нямах книжка с рецепти.Меся си най-често хляб и питки, не толкова погачи.Ако е козунак или погача да сложа мляко, но не и сухо,а прясно или кисело.
Виж целия пост
# 143
Не слагам сухо мляко. Слагам домашно, вода или кисело. Такива са ми  рецептите. От книжката не съм правила нито една рецепта, всичко ми е от форума и приятелки. До сега / вече 9 месеца/ провал нямам.
Аз пък не разибам ,как правите рецепти които не са адаптирани за нашата страна. Всички рецепти 
 / или почти всички/ са за я немски продукти , я някакви други. Нормално е да не станат нещата ако правите хляба точно по рецептата.
Аз преди години правех същата грешка- пише 500 гр. брашно и аз слагах точно толкова. Е, такива буци ставаха.
Сега и млякото е различно като гъстота и яйцата са с различна големина.
Виж целия пост
# 144
 джуджа ,
мисля че хляба става рошав,когато е по-твърдо тестото.Поне при мене беше така със старата машина и се налагаше да добавя 1-2лъжици вода,за да стане топката хубава.
И 6-7г суха мая си е цяло пакетче,вижда ми се много.
Но дали е рошав или гладък,все е вкусен и хляб не е останал неизяден.Даже и тухличката,която се получава с ръжено+пълнозърнесто брашно,без бяло,е с чудесен вкус.
djuliani,става кекс с шоколад,потърси в темата с рецептите
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0
Успех!
Виж целия пост
# 145
извади го (след последното месене), оформи го и пак го върни в машината да си втасва

Всички ли вадите хляба за дооформяне?

По-скоро ме интересува как да се получи без да се вади  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 146
джуджа ,
мисля че хляба става рошав,когато е по-твърдо тестото.Поне при мене беше така със старата машина и се налагаше да добавя 1-2лъжици вода,за да стане топката хубава.
И 6-7г суха мая си е цяло пакетче,вижда ми се много.
Но дали е рошав или гладък,все е вкусен и хляб не е останал неизяден.Даже и тухличката,която се получава с ръжено+пълнозърнесто брашно,без бяло,е с чудесен вкус.

ще пробвам следващия път с повече течност, благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 147
Особено ако има пълнозърнесто брашно, или трици вътре, топката трябва да се остави по лепнеща, да маже леко под бъркалките. Така се получава гладко калпаче на хляба.
Виж целия пост
# 148
извади го (след последното месене), оформи го и пак го върни в машината да си втасва

Всички ли вадите хляба за дооформяне?

По-скоро ме интересува как да се получи без да се вади  Rolling Eyes
Никога не вадя,когато пека там де, просто явно успявам да докарам тестото.Но понеже питаше за вида, Бонго ти даде съвет.Твоя хляб изглежда ненаблюдаван, много гъсто тесто, което не е успяло да се омеси хубаво.
Виж целия пост
# 149
Благодаряяя.А,много ми се иска и днес мисля да пробвам козунак,но да не го сплитам ,допичам,че не го владея..На каква програма го правите,че аз имам и за кекс и за сладък хляб?А и до сега хлябовете са ми ставали много хубави,ползвам грахам и овес.брашно,но за козунака бяло трябва нали?И послевден досаден въпрос  chef newsm78 като извадя хляба винаги има дупка от перката,тя маха ли се се?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия