Кроасани

  • 27 453
  • 142
# 90
  Приятелка сподели, че е забърквала тестото в машината за хляб. Аз тъй като правя по 3-4 дози поне наведнъж, за да не си играя и ги замразявам ми е по-удобно да омеся на ръка по-голямото количество наведнъж.
Виж целия пост
# 91
Отчет, Моренка -



Завиждам си!!!!! Ще ям кроасани!!!!!
Виж целия пост
# 92
Браво, Цоц, пекана си ти. Речено - сторено, няма шест, пет...
И аз на опашката... за завиждането и за яденето.  Mr. Green
Ако трябва помощ за последното, свиркай.  Wink
Виж целия пост
# 93
Отдавна следя темата и все не се престрашавах да ги направя. Тази вечер нещо ме прихвана и тестото вече е да нощува в хладилника. Дано да се справя утре с точенето, нещо много сложно ми се струва.
Виж целия пост
# 94
Така a a a, първо големи благодарности за рецептата и точните описания на Morena. Благодарности и на Ердинч за видеото. Много вкусни, заслужаваха си усилията.
В движение си констатирах грешките и ги изправях. При мен тестото беше доста по-надебеляло в хладилника отколкото сте показали на снимките и на видеото.  Друго което констатирах е че има значение и качеството на маслото, моето беше някакво от Лидъл, което много бързо омекваше и това допълнително ме затрудни. Аз не съм много добра с точилката и това си пролича днес. Е, накрая му хванах цаката, ама накрая. Явно и аз съм доста мека в китките, щото цял ден ме болят. Обещавам да се пробвам пак, ама зимата. ето и снимки http://zuzi1964.snimka.bg/cooking/kroasani.811351.

Моля, споделете как процедирате когато месите повече от една доза. замесвате всичко наведнъж и после разделяте на дози или как  newsm78
Виж целия пост
# 95
  Аз замесвам на веднъж няколко дози, после разделям и в хладилника вече е на части. На следващият ден обикновено опичам едната доза, а останалите 2-3 замразявам.
Виж целия пост
# 96
Също правя цялата доза и част от нея замразявам във фризера.. Сега ме подсетихте, че мога да извадя,  да размразя и да спретна едни кроасанчета.
Виж целия пост
# 97
Моля, Зузи, пак заповядай! Simple Smile
Такова бързо омекващо масло веднага заподозирВам в маргарин и повече не купувам.
Виж целия пост
# 98
Ами какво да кажа, след козунаците скачам в дълбокото с кроасаните. За сега само ще чета темата, може би след Великден ще се пробвам с кроасани.
Виж целия пост
# 99
Аз се престраших преди два дни. бях се отказаа, но вкуса е уникален. препоръчвам ги. морена благодаря много за рецептата. Четох 300 пъти описанието ама има още мнго да уча.
имам и няколко въпроса:
1. възможно ли е даденото брашно да е много? на мен ми отиде много,ама много по- малко. и тъй като изпълнявах точно- тестото ми стана по твърдо. В хладилника бухна доста, но после сякаш стоеше малко на шупки
тук идва и недостатъчната опитност- след няколко преточвания ми излизашемаслото и стана мазало въпреки това ги оформих и изпекох. ето го и резулатат


Виж целия пост
# 100
tinki_15 апетитно изглеждат, поздравления. И при мен излизаше маслото, аз не съм много добра с точилката. Според мен е въпрос на техника на точенето. След това гледах пак видеото и установих че неправилно точа и за това така ми стана. Явно много сме изтънили слоевете които отделят маслото. И за мен ще е полезно да се включат майсторките.
Виж целия пост
# 101
За себе си не съм удовлетворена, но ми беше за първи път. Вкуса наистина е страхотен.
Гледах едно клипче тази сутрин и си откривам грешки.
http://www.klip.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8- … eo_9f4b6e9ba.html
Виж целия пост
# 102
възможно ли е даденото брашно да е много? на мен ми отиде много,ама много по- малко. и тъй като изпълнявах точно- тестото ми стана по твърдо.
Тинки, за брашното в дадена рецепта за тесто, по-принцип (да не кажа "никога") не трябва да се мисли като за константна величина. Винаги може да отиде точно, повече или по-малко от дадения грамаж. Затова и обичайно се пише да се получи меко/твърдо тесто.  Понеже  в рецпетата има и други продукти ( и осбенно яйцата, нищо че при кроасаните ги няма, които не са едно с друго еднакви, дори да са един рамер) и с различни уреди и съдове се мерят, и брашната са различни - различно количество течност поемат.

Аз започвам с 2/3 ( ако искаш и дори с половината за по-сигурно) от даденото количество брашно и после добавям колкото ми трябва.

Факта, че друг не е споменавал, че му е много, на мен са ми се получили, както и на други само потвърждава това, което писах.  Simple Smile

Радвам се, че са ви били вкусни, толкова, че търсиш грешките си и имаш желание да опитваш пак. Тъкмо с опита ще с получат и по-добре на вид.  Hug


Лаленце, непременно да пробваш.  Hug  Може дори на икейската дъска да и' направиш сефтето с кроасани, макар да трябва и по-голяма повърхност.  Simple Smile
Виж целия пост
# 103
морена права си и за пореден път благодаря, ще пробвам отново скоро при налично време Peace
Виж целия пост
# 104
  Hug Тинки, видя ли и клипчето, за което писах в козуначената, може да ти е полезно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия