Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На майка ти гаджетата...

  • 55 305
  • 274
# 240
Интересна история.  Ясно е ти каква свекърва ще си. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 241
това ще се види. имам двама сина. Wink
много ми се иска да съм прекъснала нишката и за дъщерята нещата да са по-розови...
Simple Smile и това ще се види.
Виж целия пост
# 242
Последната история е доказателство, че има нещо отвъд нашата свободна воля - дали е съдба, Господ или както искате го наречете.
Виж целия пост
# 243
Майка ми и баща ми са се запознали като студенти на един... пионерски лагер. Тя е била отрядна, а той – физкултурник. Иначе са учили в различни градове: тя – в Бургас, той – в София.
На този лагер физкултурникът, като единствен млад мъж, се е радвал на нескрито женско внимание и ухажване от страна на ръководителките. Особено напориста е била някаква омъжена учителка. Майка ми обаче се държала настрани и само въздишала по него.
Докато дошъл на проверка един инспектор, близък приятел на дядо ми (бащата на баща ми). Човекът врял и кипял в живота, от пръв поглед схванал какво става. Дръпнал настрана баща ми и му казал: „Прави каквото щеш, само внимавай и стой настрана от онова скромно и хубаво момиче. Да не го подлъжеш и орезилиш!...“. С което веднага събудил интереса на баща ми към майка ми. От лагера си тръгват вече гаджета, а малко по-късно баща ми заради нея сменя института и се прехвърля от София в Бургас.
Майка завършва по-рано и започва работа по разпределение в някакво село в Балкана. Баща ми при първа възможност ѝ е ходел на гости. Докато в един момент тя не забременява с мен и се налага да се оженят.
Баба ми, нейната майка, си е мечтаела да ги оженят със сина на най-добрата ѝ приятелка. Майка и въпросният син са били приятели, но не знам дали е имало нещо по-така между тях. От негова страна явно е имало желание за по-близки отношения, но от нейна – не знам.
Та тръгва майка един ден към гарата, да хваща влака за града, където я чака баща ми. По пътя среща въпросния приятел, заговарят се, че не са се виждали дълго време и той тръгва с нея да я придружи. После се качва във влака, за да ѝ прави компания и да си продължат разговора. Слизат на гарата, а там я чака баща ми. Според баба (нейната майка), баща ми изревнувал и от страх да не я изтърве, още същата вечер я завел вкъщи и я представил за снаха.
Версията на другата ми баба (неговата майка): гладела му ризата преди срещата, в това време идват на гости техни роднини, които го подкачат няма ли вече да го женят. А той се разсмял: „А не, малък съм още“. „И още същата вечер ми я доведе!“ завършваше възмутено баба.
Баба ми не харесваше баща ми. Според нея бил много нахален, когато ухажвал майка ми. Сигурно е имало и друго, но не ми го е споделяла. Не са се карали, отнасяха се с уважение един към друг, но и редовно си пускаха разни стрелички, уж под формата на майтап. Когато баща ми се бъзикаше, че ще връща жена си на майка ѝ, тя скачаше възмутено: „Как така ще ми я връщаш, да не съм ти я довела аз? Пътека беше направил към къщата ни, ние те изгоним от едната врата, ти на другата цъфнеш! Щял да ми я връща, ха!“.
И другата ми баба не харесала майка ми. Ниска била, черна била, от село била... Постоянно ѝ се подиграваше, че не може да стигне до по-високите рафтове и се налага да се качва на столче. Дядо ми обаче много я харесал и не давал лоша дума да се каже по неин адрес. Много обичал да се хвали каква хубава, умна и работна снаха си има. А и по професионална линия са се сдушили – и двамата учители.
Най-голямата грешка на моите родители беше, че са се наврели да живеят при свекър и свекърва. В началото дядо не им е дал да се отделят, защото „един син имам, какво ще кажат хората“. После, като видял, че съжителството не е много добра идея, баба ми и баща ми са били против. След смъртта на дядо баба много се промени. Започна и тихата война снаха-свекърва – без караници и скандали, но с непрекъснато настройване на баща ми и нас, децата. Баба ми се отдели и започна да си готви отделно. Майка ми ревнуваше, когато ходехме в стаята на баба, тя пък все ни обвиняваше, че страним от нея и че майка така ни учи... Като се прибереше баща ми от работа, баба го дръпваше в стаята си и започваше да се оплаква от снаха си. После баща ми вдигаше скандал на майка и то за някакви глупости... Като цяло много се караха. И двамата избухливи, палеха от четвърт. Но пък и бързо им минаваше. Иначе пък бяха на един акъл – запалени купонджии, с много приятели, вечно бяха или някъде на гости, или посрещаха гости вкъщи. Само някой да им подсвирнеше, бяха готови да зарежат всичко, да се метнат на колата и да хукнат нанякъде.
Интересна подробност е, че майка ми се познаваше с ученическото гадже на баща ми и дори поддържаха някакви приятелски отношения, правеха си разни услуги. Не знам защо, но изобщо не го ревнуваше от нея, даже се пазеха нейни снимки в семейните албуми. Много красива жена.
Аз пък като дете съм си играла с дъщерята на онзи приятел, за когото баба е искала да се омъжи майка ми. Не знам как се е чувствала баба, когато ни е гледала двете, сигурно ѝ е било мъчно за несбъднатата си мечта, ама... Още повече че той беше дипломат, пътуваше много, живя със семейството си в чужбина – голяма екзотика по времето на соца.
Но... майка ми е избрала друг.
Виж целия пост
# 244
пуснах го в друга тема, но и тук ми се иска да се "похваля" Wink
https://bg-mam.ma/p/1138173/42128662
Виж целия пост
# 245
st. Dobri , натъжих се за теб... Живота е странно нещо, все повече се убеждавам!
Виж целия пост
# 246
прочетох пак какво съм писала и с какво може да съм те натъжила.
след толкова години май по-често виждам смешната страна.
Скрит текст:
свекърът се оплакваше, че съм ниска. аз съм 158, а синът им беше 170, ако бях по-висока щях да стърча над него, тогава какво щеше да ме прави?
за свекървата бяха дебела, измери ме щателно за ушиването на сватбената рокля и установи, че съм доста по-слаба от нея. пак не я задоволих, разсърди се и каза, че изглеждам дебела, защото бюстът ми е огромен. подметнах, че синът им такава ме е харесал и 6 месеца всички бяха сърдити, включително Той...

Simple Smile усмихни се - не страдам.  животът ми е хубав, пълен и последните 20+ години, даже щастлив. Simple Smile
Виж целия пост
# 247
прочетох пак какво съм писала и с какво може да съм те натъжила.
след толкова години май по-често виждам смешната страна.
Скрит текст:
свекърът се оплакваше, че съм ниска. аз съм 158, а синът им беше 170, ако бях по-висока щях да стърча над него, тогава какво щеше да ме прави?
за свекървата бяха дебела, измери ме щателно за ушиването на сватбената рокля и установи, че съм доста по-слаба от нея. пак не я задоволих, разсърди се и каза, че изглеждам дебела, защото бюстът ми е огромен. подметнах, че синът им такава ме е харесал и 6 месеца всички бяха сърдити, включително Той...

Simple Smile усмихни се - не страдам.  животът ми е хубав, пълен и последните 20+ години, даже щастлив. Simple Smile

  Да, предполагам, че от дистанцията на времето нещата не са толкова черни, но все пак, са могли да се сдържат малко от малко родителите на мъжа ти.
 Хубаво е, че сега се чувстваш добре Simple Smile
Примерно моя свекър има мания за слабост, свекървата и дъщеря и ( ъъъ нямам идея зълва или етърва ми се пада) буквално гладуват, за да са под 50 кг. Аз съм доволно окръглена, предполагам му бърка в здравето, но с нищо не го е показал. Свекървата е кротка, плаха, тиха, аз съм пълна противположност, споря и с мъжа ми, и със свекъра ми, без притеснения. Преди време свекърватa  се опита да ми каже, че съм "дребнава", защото се дракахме за нещо с мъжа ми, не се трогнах особено. Засега се разбираме с мъжа ми, дори и да е имало коментари по мои адрес, не са стигнали до мен...
Виж целия пост
# 248
Съншайн - зълва.Simple Smile
Виж целия пост
# 249
Разказвала съм тук за моите баби и дядовци, но все се канех да разкажа за бабата и дядото на мъжа ми. Дядото е бил много хубав и наперен на младини, но родителите му, особено майка му, са били много проклети и властни и доста млад го оженили за някаква жена. След няколко години я изгонили, защото не успяла да забременее, според тях била "ялова". Той след време си харесал бабата на мъжа ми, била от съседното село и пет години по-голяма от него, по тогавашните стандарти я смятали вече за стара мома. Придумал я да му пристане, взел я с каруцата и я завел вкъщи, обаче майка му и баща му не били съгласни да се жени за нея и не ги пуснали да влязат вкъщи. Той обаче този път се запънал и казал "Тя ще е". Цяла седмица спали в каруцата на двора, тя ревяла и той ревял с нея, обаче не се отказал от нея. Накрая цяло село говорело и техен роднина отишъл да говори със старите, как не ги било срам, и те накрая отстъпили и казали "Целувайте ръка". Обаче и тя не успяла да забременее, свекърът ми е осиновен, но го отгледаха с огромна любов. И двамата много се обичаха, живяха заедно 60 години, доживяха до дълбока старост, видяха внуци и правнуци. Дядото беше голям артист, играл е в самодеен театър и лично Калоянчев е ходил да го моли да го вземат в София да играе в театъра, обаче той казал: "Ами мама и тате на кого ще ги оставя?!" и отказал.
Виж целия пост
# 250
Здравейте! Чета с удоволствие темата. Няма как да не ви споделя историята на баба и дядо ( по майчина линия) . Има любов изпепеляваща, има любов обсебваща, има любов изстрадана, грешна, шумна, несподелена или пък всеизвестна....Любовта на баба и дядо беше срамежливо(от нейна страна) мълчалива, но най-вече неугасваща ... Така си и отидоха от този свят ръка за ръка през няколко дена угаснаха един след друг... Съвсем в реда на нещата след повече от 60 години заедно , рутината и ежедневието беше замъглила оня пламък, но очите на дядо винаги помня как грееха, когато ТЯ е наоколо ( дали приведена над печката, с добитъкът на паша или на разходка в града) ... Помня , а и майка ми помни случаи - дядо се прибира с каруцата и от единия баир се провиква към другия( където им е къщата) : - Янооооо, ида си , хубава моя невесто! Слагай масата да празнуваме!
А баба , безкрайно срамежлива и скромна бяга да се скрие в къщи , да не я видят съседите , “Луд човек” само ще промълви ! А дядо през целия път пее ( добре му се получаваше) и все за “ хубава бяла Яна” 😉! Но най-паметен за мен си остава един разговор с дядо , бяхме аз, майка ми , сестра ми и леля. Тръгна се от там, че баба предложи да ни разточи баница ( нейния специалитет и доводът и винаги беше , че ДЯДО МНОГО ОБИЧА! ) А ние я обожавахме( дори след толкова години още помня този вкус) . Тогава, тя отиде за брашно или нещо за баницата , а дядо , използвайки момента , че я няма събра смелост да ни сподели , че той не само , че не обича точена баница , но и никога не е обичал . Тогава разказа , че оженвайки се на времето за баба и довеждайки я при родителите си ( голямо семейство с властна свекърва ) е преценил, че баба ще спечели сърцето на майка му, ако покаже добри кулинарни умения. Питал я какво може да готви най-добре, а тя казала , че точи баници . На дядо му се преобърнал стомахът , но я насърчил и всеки път твърдял, че е любимото му! “Как да и скършиш хатъра- млада булка , срамежлива, а и толкова красива” . Та така ....ние обещахме да запазим тайната му и баба си отиде от този свят без да разбере . Но тази “бяла лъжа” за мен е атестат за обич и привързаност, устояла в годините!
Виж целия пост
# 251
dyvaromi много мило и човешко е това, което разказваш!
Майка ми е кошмарна готвачка, но баща ми яде без да каже "гък", каквото и да е! Май е любов, нямам друго обяснение Grinning
Виж целия пост
# 252
Аууу, пеещият дядо ме разтопи! Разкошно, истинско, красиво!
Виж целия пост
# 253
И аз си го представих този дядо, като в разказ на Елин Пелин или Йовков Heart
Виж целия пост
# 254
Страхотно звучи, толкова мило, топло и романтично 🥰
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия