Печено свинско.Супер крехко и умопомрачително вкусно!

  • 154 047
  • 158
  За тази невероятна вкусотийка ви трябват:
 
  около 500 г шайби от свински бут
  2-3 големи(6-7 малки) глави лук
  200 г кашкавал
  около половин опаковка(може и повече) майонеза+ няколко с.л. кисело мляко.

  За предварителното мариноване на месото:
  универсална(или друга ,каквато обичате) подправка
  оцет (много ценна забележка на TheNMaster:Който желае може да замени оцета с вино,незвисимо бяло или червено.)
 
  Количествата на продуктите могат да варират според вкуса ви.
  Много е важно!Да начукате и мариновате месото предварително(примерно,сутрин,ако ще го печете вечерта,а най-добре е, да престои в маринатата едно денонощие).
   И така начукваме всяка шайба и от двете страни.Поръсваме я с подправката,пак от двете страни.Напръскваме хубаво с оцет.Така правим с всичките шайби,като ги нареждаме една върху друга в някоя тенджерка с капак.Слагаме ги в хладилник.
   Подготовка за печенето:
   1.една тава намазваме с олио и в нея нареждаме  лука,който е нарязан на колелца

   2.отгоре нареждаме месото(не е задължително да е в един слой,може и повече),маринатата,която е останала, изсипваме върху него.

   3.върху месото настъргваме кашкавала

   4.отгоре слагаме сместа от майонезата и киселото мляко
 
   5.Печем на умерена фурна до готовност.Аз пека повече от 1 час,като постепенно намалявам фурната.
      На снимката не е гарнирано с нищо,но иначе прекрасно върви и с картофки,и със спагети,и със ориз.....,а може и само със салатка..... Simple Smile

   

    Готовото месо е толкова крехко,че го разделям на парчета без нож,а само с една лопатка за тефлонови съдове.Много е вкусно!А как апетитно ухае,не мога да ви опиша!Пробвайте и ще разберете!
    Бон апети! Heart Eyes
Виж целия пост
# 1
Прекрасно представена рецепта , с удоволствие ще я пробвам .
  bouquet за труда ти!!!!
Виж целия пост
# 2
Чудна рецепта   bouquet
Задължително ще я пробвам!
Виж целия пост
# 3
Мерси,че сподели с нас Hug  bouquet
Виж целия пост
# 4
Аз правя нещо подобно, но с пилешки гърди, наистина е крехко и много вкусно. Рецептата я има в рецептурника на бг-мама. Мисля, че майонеза и кашкавал+свински бут ще стане тежичко  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Селма, много апетитно изглежда! Благодаря!
Виж целия пост
# 6
Аз го правя без лука и наистина става много крехко. Но слагам вратни пържоли, защото бута ми идва малко сух.
Виж целия пост
# 7
Много добре звучи, но няма да я направя....яко калорично!
Виж целия пост
# 8
Хммм,веднъж сложих пържоли в оцет.Станаха ужасно жилави.Няма ли опасност това да стане и при тази рецепта?
Виж целия пост
# 9
Правя тази рецепта с пилешки гърди в йенски съд. Става много бързо и е супер вкусно Peace
Обикновенно сервирам с картофено пюре Heart Eyes.
Селма добре ,че ме подсети пак да го приготвя  bouquet
stefani6   - аз оцет не слагам.Иначе всичко друго правя като Селма.По принцип знам ,че киселината от домати и т.н прави месото по жилаво, но Селма ще каже как е при свинското.
Виж целия пост
# 10
Бъни, а мариноваш ли пилешките гърди и с какво? А колко време печеш? А в микловълнова фурна ще се получи ли? ... от известно време търся рецепта с пилешко месо и майонеза в микровълнова, но нещо удрям на камък  newsm78. Та, Бъни, ако можеш да дадеш жокерче ще бъда благодарна много.
Виж целия пост
# 11
Хубава рецепта.Един съвет от мен.Който желае може да замени оцета с вино,незвисимо бяло или червено. Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 12
Хммм,веднъж сложих пържоли в оцет.Станаха ужасно жилави.Няма ли опасност това да стане и при тази рецепта?

Зависи от месото. По принцип киселина се слага на мускул, тя прави тогава месото по-крехко - за сърчица най-вече. Но за месо може би не трябва, защото тя стяга и свива същевременно и не омеква добре месото. Затова доматите например при ядене се слагат накрая, след като е увряло месцето  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Jumanji - по принцип обработвам пилешкото в най различни варианти.
Когато любимия иска класически вкус натърквам пилещките гърди хубаво само с черен пипер и кимион смлени.Кимиона не е за пиле много, но главата на семейството тачи всичко що мирише на луканка hahaha.
Мариновала съм пилешкото с черен пипер, чесън на прах, куркума - това като втори вариант.Обикновенно нямам време да чакам много  - най много да ми престой 1 час в хладилника преди готвене.
Пека за силно загрята фурна - моята на 300 градуса около 1 час - пилешкото е крехко и става бързо.Проверяваш - ако пилето е готово и лука поомекнал значи си готова Peace
За микровълнова нищо не мога да ти кажа - не ползвам такова чудо Sick.
По повод на киселината веднъж сложих лимонов сок на пиле и хич не стана - не се опече добре.
Но пък съм правила рецепта Пиле с 2 лимона вътре в пилето - рецептата беше от Гответе с мен и стана направо Peace оближи пръсти.
TheNMaster   - това за виното си е точно така.Дава такъв аромат...... Heart Eyes ех.....
Виж целия пост
# 14

TheNMaster   - това за виното си е точно така.Дава такъв аромат...... Heart Eyes ех.....
Мдааааам....верно  си е Laughing Laughing Laughing,но и допринася също за крехкостта(заради алкохола)...
Виж целия пост
# 15
Хммм,веднъж сложих пържоли в оцет.Станаха ужасно жилави.Няма ли опасност това да стане и при тази рецепта?

Зависи от месото. По принцип киселина се слага на мускул, тя прави тогава месото по-крехко - за сърчица най-вече. Но за месо може би не трябва, защото тя стяга и свива същевременно и не омеква добре месото. Затова доматите например при ядене се слагат накрая, след като е увряло месцето  Simple Smile
Именно,и аз съм на мнение,че оцетът не влияе добре на месото.Вино е правилното решение.
Виж целия пост
# 16
Изглежда невероятно, ще я пробвам задължително! Благодаря, че сподели с нас Simple Smile.
Виж целия пост
# 17
Ауууу, разкош!  Peace
Виж целия пост
# 18
рецептата е супер  cheers и пие винце  Joy, а може да се добавят и гъбки
Виж целия пост
# 19
Интересно,ще се пробва .
Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 20
Аз пък защо си мисля, че мускул и месо е едно и също  Thinking
Виж целия пост
# 21
Изглежда много апетитно. Ще се пробва. Мерси.  bouquet
Виж целия пост
# 22
Благодаря, Бъни. Отивам да готвя  Grinning!
Виж целия пост
# 23
Хммм,веднъж сложих пържоли в оцет.Станаха ужасно жилави.Няма ли опасност това да стане и при тази рецепта?
   Няма такава опасност!В рецептата написах,че месото става страхотно крехко,и това е самата истина.  chef
Виж целия пост
# 24
Хубава рецепта.Един съвет от мен.Който желае може да замени оцета с вино,незвисимо бяло или червено. Peace Peace Peace
   Благодаря за включването, Майсторе!Аз после се сетих за виното,но вече бях исключила компютера.....Наистина много хубаво се получава!Аз,понеже не употребявам алкохол,просто съм изключила,че  някога съм мариновала месото и с вино.Ако не си против,ще цитирам забележката ти горе в рецептата.
Виж целия пост
# 25
Добавяй разбира се Селмичка  Hug Hug Hug Hug
Аз пък се притесних да се се засегнеш,че се намесвам така в рецептата  Embarassed ....То алкохола изчезва при термичната обработка,така,че няма страшно....Благодаря ти!   bouquet
Виж целия пост
# 26
Аз правя нещо подобно, но с пилешки гърди, наистина е крехко и много вкусно. Рецептата я има в рецептурника на бг-мама. Мисля, че майонеза и кашкавал+свински бут ще стане тежичко  Rolling Eyes
Аз готвя пилешки бутчета по същата рецепта. Стават много хубави!
 За рецептурника не знам.Тази рецепта преди години я научих от моята майка. Peace
 Ястието наистина е тежичко,но НЕ се извинявам за това,все пак сме във форум "Готварски рецепти",а не "Диети,отслабване...." Laughing
Виж целия пост
# 27
Добавяй разбира се Селмичка  Hug Hug Hug Hug
Аз пък се притесних да се се засегнеш,че се намесвам така в рецептата  Embarassed ....То алкохола изчезва при термичната обработка,така,че няма страшно....Благодаря ти!   bouquet
  Добавих! Peace Какви засягания,моля ти се! Hug
  За алкохола,права си,че се изпарява,но аз по принцип го нямам в хладилника,затова и не се сещам за него.... Simple Smile
   
  Между другото,за мариноването....Веднъж,в някакво предаване чух,че месото можело да се маринова с газирана вода!Ставало невероятно крехко!Но аз още не съм опитвала този начин....
  Ползвам си оцета за целта,защото така месото ухае адски апетитно,малко ми напомня грузински шашлик. Wink Crazy
Виж целия пост
# 28






Аз правя вратни пържоли,които са престояли
няколко часа с подправки ,лук и соев сос  залети с
газирана вода - стават много крехки...,но първо
слагам фолио и после запичам без него.
Виж целия пост
# 29
Чудна рецепта! Благодаря  bouquet Ще пробвам Mr. Green
Виж целия пост
# 30
Селма, Рени заинтригувахте ме с тази газирана вода.Ще пробвам Peace.
Селма Embarassed извинявай че се намесих в темата ти - за обмяна на опит беше Wink-Ще пробвам и по твоя начин - само да ми падне свинско Laughing.
Виж целия пост
# 31
Бъни, а мариноваш ли пилешките гърди и с какво? А колко време печеш? А в микловълнова фурна ще се получи ли? ... от известно време търся рецепта с пилешко месо и майонеза в микровълнова, но нещо удрям на камък  newsm78. Та, Бъни, ако можеш да дадеш жокерче ще бъда благодарна много.

Пилешките пържоли нямат нужда да се мариноват предварително, освен ако не са домашни.

Пиле с майонеза

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета (горе-долу до средата на тенджерата), следващия ред се слагат едро нарязани гъби и най от горе едро нарязан стар лук на шайби (всичко това до ръба на тенджерата). Всичкото това се залива с една майонеза. Захлюпва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол или вода!!!
Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече кашкавала до златисто.

Но, ако ядете по солено, може би ще има нужда от малко сол.
Време за печене около 1ч. и 30мин.

Виж целия пост
# 32
Това ще се тества задължително   chef
Виж целия пост
# 33

Пилешките пържоли нямат нужда да се мариноват предварително, освен ако не са домашни.
Аз май неправилно се изразих.Не слагам тези подправки които изброих за да стане месото крехко (пилешкото и без това си е крехко, освен както е казала Миленка не е домашно де).
Държа месото в тези подправки по скоро за аромат Peace.
Домашното пиле за мен лично има по различен вкус и тогава мариновано с подправки го държа в хладилник една вечер.На другия ден готвя.
Не са ме ловили досега домашните че не е от магазина hahaha
Виж целия пост
# 34
Месцето ми кисне в маринатата.  chef  Довечера ще го направя по тази рецепта, че е много изкусителна. Ако не ме домързи ще снимам  Wink
Виж целия пост
# 35
по същият на4ин може да се сложат гъби и сметана Данон
Виж целия пост
# 36
по същият на4ин може да се сложат гъби и сметана Данон
   Сметанка Данон за по-диетично,викаш? Wink
   Може,може. Grinning
   И гъбките винаги са добре дошли! Wink
Виж целия пост
# 37
Аз го направих точно по рецептата на Селма. Много вкусно стана и не остана  Mr. Green
т.е няма и снимки  Joy
Копирам си рецептата - струва си  Peace
Виж целия пост
# 38
Селма, оня ден правих свинско по твойта рецепта, но имах проблем с качването на снимките и тогава пуснах само в другата готв. тема. Стана супер, много сполучливо, много крехко, а пък колко бързо - думи нямам Peace! Пускам снимка, която не стана много добра, ама много свети соса на светкавицата Laughing. Дано се престрашат и други - с удоволствие ще погледам Peace.
Виж целия пост
# 39
   Страшно много се радвам,момичета! Hug
   Кажете,какво сте използвали за маринатата:оцет,вино или газирана вода?
Виж целия пост
# 40
Аз съм привърженик на алкохолните маринати и ползвах бяло вино  Laughing Мисля, че и с бира ще стане страхотно.
Виж целия пост
# 41
Аз използвах само универсална подправка и нищо друго, тъй като месото ми беше предварително нарязано на парченца и така замразено. Не съм използвала нито оцет, нито вино. Самото свинско беше супер крехко.
Виж целия пост
# 42
След толкова хубави отзиви и за ще се "жертвам" в името на свинското.
Виж целия пост
# 43
  Polina,сигурно си се изплашила,че месото ще стане жилаво,ако ползваш оцет или вино,което също е кисело......Уверявам те,и всички други,които имат такива опасения,няма такъв риск! Naughty Години наред готвим месото по този начин,никога не се е получавало жилаво!Оцета или виното придават едно неповторимо ,много апетитно ухание на ястието,така че ролята му е една от главните! Grinning Grinning Grinning
    Друг път непременно пробвай оригиналната марината,ще останеш много приятно изненадана от резултата! thumbsup
Виж целия пост
# 44






За месо - свинско и пилешко слагам лимонов сок в маринатата.
Става много крехко,особено пилешкото се топи в устата.
Виж целия пост
# 45
Извинявам се,че се намесвам,но то е за да подкрепя Селма относно маринатата.Аз също ползвам в маринатите алкохол - вино,бира,коняк,водка,текила... каквото имам под ръка, а и в зависимост от вкуса,който искам да докарам.Освен,че месото става по-крехко,ароматът също е страхотен.Ползвам също и лимонов или портокалов сок.И макар,че е необичайно съм ползвала и кока-кола.Количеството зависи от това дали искам по-сладникав вкус или просто само да е по-крехко месото.

Виж целия пост
# 46
Правя тази рецепта с пилешки гърди в йенски съд. Става много бързо и е супер вкусно Peace
Обикновенно сервирам с картофено пюре Heart Eyes.
Снощи и аз правих по тази рецепта, но сложих също моркови и чушка Peace Използвам вино, а не оцет Peace
Виж целия пост
# 47
  Да ви подхвърля още една снимчица. Wink Този път малко повече го попрепекох,но пак стана много вкусно. Grinning
  Отново го мариновах в оцет. Peace

 
Виж целия пост
# 48
Селма много благодаря за рецептата,вчера го направих и стана наистина толкова вкусно както го описваш,мъжа ми си облиза пръстите,това вече е любимата рецепта в нашият дом,мариновах го с оцет точно по рецептата и макар да нямах много време,престоя само час пак стана много вкусно и крехко.
Тъй като скоро ще посрещам гости смятам да се изявя пред тях с твоите пържолки,но този път ще гледам да престоят в маринатата едно денонощие.
Рецептата е супер които не е пробвал да опита ще ви хареса много!
Виж целия пост
# 49
   mama galka23,заслужаваш награда за смелост!  newsm10  newsm20 Най-сетне, някой да повярва,че рецептата не е случайна! Hug
  Разбира се,че се получава много хубаво и с оцет!Последния път,аз сложих и малко оцет балсамико в маринатата.И отново "мъркахме" от удоволствие! newsm53
Виж целия пост
# 50
Здравейте адмирации за рецептата. В петък вечерта имах гости и от четвъртък бях мариновала едни пържолки във вино с идеята да ги метне съпруга на скарата. Да но той се обади, че ще закъснее в службата и понеже нямах време да се занимавам със скарата , точно за 10 мин. приготвих пържолките по описания начин. Станаха наистина разкошни , приготовлението им също е много бързо. Благодаря за идеята.  chef
Виж целия пост
# 51
Чак сега виждам рецептата. В къщи наричаме това ястие "месна пица". Аз мариновам пържолите с уиски, поръсвам с домашно приготвена шарена сол и настъргвам и пушено сирене. Освен лук слагам и праз.
Виж целия пост
# 52
Чак сега виждам рецептата. В къщи наричаме това ястие "месна пица". Аз мариновам пържолите с уиски, поръсвам с домашно приготвена шарена сол и настъргвам и пушено сирене. Освен лук слагам и праз.
Това с уискито ми звучи интересно. Ще се пробва Hug
Виж целия пост
# 53
Направих го днес,останах очарована.Мислех си да го направя в гювечета за всеки поотделно,идеално ще стане за гости  bouquet
Виж целия пост
# 54
Селма, благодарности и тук за сполучливата рецепта!  bouquet Наистина страхотно крехки и много вкусни пилешки пържолки станаха. Непременно ще направя и свински по рецептата.

Виж целия пост
# 55
Момичета, страхотни сте! От снимките чак лигите ми потекоха! Пържолките изглеждат много апетитно и задължително ще ги пробвам!
Виж целия пост
# 56
Момичета тази вечер ще имам гости и смятам да ги направя пак пържолките,но се чудя каква гарнитура да предложа към тях,картофено пюре дали ще е подходящо,приемам идеи!
Селма ти какво правиш към тях?
Виж целия пост
# 57
  mama galka23,правя всички възможни гарнитури!Картофено пюре е много добра идея!
  Правя и ориз,и гречка(елда),и спагети(или други макаронени изделия).
  Настъргано на ренде или нарязано на кубчета цвекло,сварено предварително,плюс малко сол и олио, върви чудесно,защото има леко сладък вкус и прави интересно съчетание със силно овкусеното солено месце.
  Успех довечера! Hug
Виж целия пост
# 58
Селма благодаря ти за идеите,засега съм се спряла на пюрето и и твоите ще ги пробвам за напред сигурна съм,че гостите ще си оближат пръстите,с твоите пържолки!
Виж целия пост
# 59
Селма благодаря ти за идеите,засега съм се спряла на пюрето и и твоите ще ги пробвам за напред сигурна съм,че гостите ще си оближат пръстите,с твоите пържолки!
    И аз съм сигурна! smile3521
    Рецептата не съм я измислила аз,но поне много пъти съм я проверила! Peace
Виж целия пост
# 60
ех,зарибихте ме и мен с тези пържолки Joy
Ще взема да се престраша някой ден Joy  bouquet
Виж целия пост
# 61
И аз да благодаря за рецептата Hug Изпробвах я с глиганско- малки  тънки каренца. Peace
Мноооооооого се хареса!
Виж целия пост
# 62
и аз искам да ви предложа една рецепта за крехко свинско ,но в гювеч.  1кг. свински шол се нарязва на кубчета и се маринова с  3 с.л горчица,250 мл. бяло вино,2-3 големи глави лук,черен пипер и сол.всичко се оставя да престой 12 часа,след което се исипва в гювеча (на дъното на гювеча се слага олио )и се пече на 150 градуса 3,5 часа .ако прецените може да долеете още 250 мл. вино.   надявам се да ви хареса newsm10 newsm10      
Виж целия пост
# 63
 И аз подкрепям мариноването с оцет Peace Знам, че той се използва точно за сухи и жилави меса като дивеч, например. Мъжът ми е бил ловец и ми е разкавал как са мариновали диво прасе и една от основните съставки на маринатата е бил оцета. Месото е стояло няколко денонощия за да стане крехко.
 Селма, благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 64
И аз подкрепям мариноването с оцет Peace .....................................
 Селма, благодаря за рецептата  bouquet
     Hug
Виж целия пост
# 65
Снощи я правих,и макар че печенето ми отне много повече време,и макар че се притесних че няма да се опече,защото сложих свинско каре и беше по-сухичко-стана много вкусно.Благодарности за рецептата
Виж целия пост
# 66
Здравейте,аз правя нещо подобно.В иенска тава редя месото,отгоре гъби,после топено сирене и така до като свършат продуктите.Слагам малко бира или бяло вино.Най накрая рендосвам кашкавал и пека в умерена фурна под капак.Резултата е перфектен!  chef
Виж целия пост
# 67
 newsm78
Виж целия пост
# 68
  Начуквате ли месото предварително?Мариновате ли го?
Виж целия пост
# 69






  chef
Виж целия пост
# 70





Пилешкото го варя и обезкостявам,
а свинското го запържвам,после леко го сварявам - с 100 мл.вода
докато се изпари.
   Ами,това е съвсем различна рецепта!Сигурно се получава вкусно Simple Smile ,но пък и доста по-различно това,което предложих.
   Всяка рецепта има си някакъв свой нюанс,който коренно  променя крайния резултат. Peace
Виж целия пост
# 71







ИЗВИНЯВАМ  се,че се намесих неправомерно!!!!
Виж целия пост
# 72

ИЗВИНЯВАМ  се,че се намесих неправомерно!!!!

    Няма никакъв проблем! Hug Никой не ти се кара! Laughing Подчертах,че рецептите са различни.И толкоз. Peace
    Малко избърза да изтриеш своята,може би,някой щеше да я хареса!  Rolling Eyes  Simple Smile
Виж целия пост
# 73
И АЗ ГО ПРОБВАХ ТОВА ЯДЕНЕ И МНОГО СЕ ХАРЕСА ОТ МЪЖО,ТОЙ НАЛИ Е ПО МРЪВКАТА

БЛАГОДАРСКО ЗА РЕЦЕПТАТА Hug
Виж целия пост
# 74
Потвърждавам и аз- рецептата е много добра. Прибавих я в любими на моето семейство, облизаха си пръстите хищниците. Правих я точно по рецептата на авторката, с оцет- не се усеща ВЪОБЩЕ.
Виж целия пост
# 75
И аz я направих, с винце  Grinning Вспреки че поседя само два три часа стана много вкусно. Не раzбрах в гювеч ли се пече? Аz я направих в гювеч и пекох малко по дълго  Laughing
Виж целия пост
# 76
ще пробвам
Виж целия пост
# 77
И аz я направих, с винце  Grinning Вспреки че поседя само два три часа стана много вкусно. Не раzбрах в гювеч ли се пече? Аz я направих в гювеч и пекох малко по дълго  Laughing
    Не се пече в гювеч.
    То на снимките се вижда,аз го правя в тава. Simple Smile
    Радвам се ,че ви хареса рецептата! Hug

Потвърждавам и аз- рецептата е много добра. Прибавих я в любими на моето семейство, облизаха си пръстите хищниците. Правих я точно по рецептата на авторката, с оцет- не се усеща ВЪОБЩЕ.
        thumbsup
Виж целия пост
# 78
  Една моя позната е направила тези пържолки без да начуква месото,само го беше сложила в маринатата с оцет.Каза,че пак се е получило прекрасно-крехко!Явно оцета разгражда месото по някакъв начин,затова,колкото повече престоява в маринатата,толкова по-крехко става.
  Между другото,попадайки в стомаха,месото предизвиква кисела реакция.Самата природа го е измислила,месото да се разгражда с киселина. Peace Simple Smile
Виж целия пост
# 79
Дали ще стане без лук, защото напоследък ми призлява от него  Crazy .
И още един въпрос - не става ли тежко от майонезата?
Виж целия пост
# 80
Дали ще стане без лук, защото напоследък ми призлява от него  Crazy .
И още един въпрос - не става ли тежко от майонезата?

Става без лук и не става тежко от майонезата Peace.
Виж целия пост
# 81
Дали ще стане без лук, защото напоследък ми призлява от него  Crazy .
И още един въпрос - не става ли тежко от майонезата?
 1.Вместо лук можеш да сложиш всякакъв друг зеленчук(или нищо),само не и картоф,заради оцета(или виното).
  2.Майонезата можеш да замениш с кисело мляко. Peace
Виж целия пост
# 82
Днес го направих - чакам гости за вечеря и спретнах свински мръвки по рецептата, но пекох в йенски съд с капак и после запекох отгоре. Пусна доста сос, ще видим как ще е на вкус и дали ще се хареса. Иначе мариновах месото (преди това го начуках) с една подправка, универсална някаква, напръсках с балсамов оцет, престоя в хладилника към 5-6 часа.

Ще докладвам после как е.
Виж целия пост
# 83

Ще докладвам после как е.
   
     atwork Чакаме!
     
Виж целия пост
# 84
Докладвам:

Ами какво да кажа - страхотно е. Много се хареса от мъж ми и от гостите, почти всичко се изяде  Mr. Green

Благодарности за рецептата, включвам я в любимите ми   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 85
 Много се радвам,catty m! Hug
Виж целия пост
# 86
Снощи го правих,но май някъде сбърках Embarassed
Стана май малко сухо,дали не съм прекалила с печенето?
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8904473

Виж целия пост
# 87
   Tssvety ,по снимката личи,че наистина си попрекалила с печенето....Дали фурната ти не беше много силна?
   Поля ли месото с маринатата,преди да сложиш кашкавала и майонезата?
   При мен,когато е готово,то почти плува в разни течности,които се насъбират в тавата от маринатата,от мазнината на самото месо,от майонезата.....
Виж целия пост
# 88
Аз овкусих месото с универсална подправка и го напръсках с оцет.Когато го слагах да го пека,нямаше достатъчно марината за поливане.
Виж целия пост
# 89
Аз овкусих месото с универсална подправка и го напръсках с оцет.Когато го слагах да го пека,нямаше достатъчно марината за поливане.
    Друг път ще пръскаш по-щедро,значи! Grinning Както можеш и да увеличиш количеството на заливката от майонеза и/или кисело мляко. Peace
Виж целия пост
# 90
Извинявам се много  Embarassed стори ми се че има и други рецепти.
Не можах да изтрия поста, за това го редактирах.
Виж целия пост
# 91
 Elyah, сигурно ти е хубава рецептата, но мисля, че не е за тази тема Peace Това си е тема на Селма и тук би трябвало да пускаш коментари за нейната рецепта.
Виж целия пост
# 92
      Grinning Моята рецепта,изглежда е ,като снежна топка:колкото повече се търкаля толкова повече рецепти се лепят към нея!  Joy
      Лошо няма!Стига това да не обърква тези,които се опитват да ги реализират,защото всяка рецепта си има своя "закачка",която не трябва да се изпуска от вниманието Wink
      Полин@, Heart Eyes .
Виж целия пост
# 93
Аз овкусих месото с универсална подправка и го напръсках с оцет.Когато го слагах да го пека,нямаше достатъчно марината за поливане.
    Друг път ще пръскаш по-щедро,значи! Grinning Както можеш и да увеличиш количеството на заливката от майонеза и/или кисело мляко. Peace

Само да споделя, че и при мен нямаше много марината за поливане (само напръках с балсамов оцет, но мисля, че беше достатъчно, аи ме беше страх д ане стане нещо кисело, че мъж ми хич не е фен на киселото, за разлика от мен), но въпреки всичко месото плуваше в течности, точно както Селма е казала. Сложих 1 майонеза с 3-4 с.л. кисело мляко, доста кашкавалче настъргах. Аз се бях притеснила, точно от многото течност, та и доста си го покекох и без капак, но месота стана разкошно, с не много сос. Отлична рецпета си е  Peace
Виж целия пост
# 94
Селма   bouquet

Моето мъжле няколко пъти докато вечеряхме ми повтори, че е много вкусно. А той не е щедър на комплименти Mr. Green и доста бързо станаха за около час. Но в маринатата сложих и бяло винце и пр. мляко.
Виж целия пост
# 95
Хмммм, ако не ме домързи като заспи малкия ще се пробвам и аз да направя тази вкусотийка  Hug
Виж целия пост
# 96
Най-после и аз го направих,и аз и половинката останахме очаровани от резултата,много е вкусно наистина. Peace
Направих го със свинска плешка,която киснах в червено вино.
Селма голямо   bouquet за вкусната рецепта,а сега идва реда и на една твоя изкушаваща тортичка,че само я мисля  Blush

А ето и документирано   chef

Виж целия пост
# 97
  Браво,Поли 5! Hug Успех и с тортичката! Peace
Виж целия пост
# 98
....
А ето и документирано   chef



Само аз ли не виждам  newsm78 ?
Виж целия пост
# 99
  Аз виждам. Simple Smile
Виж целия пост
# 100
....
А ето и документирано   chef



Само аз ли не виждам  newsm78 ?
Абе и аз не виждам нещо newsm78
Селма утре ще ходя за хубаво свинско.Май май ще правя твоите пържолки Flutter
Виж целия пост
# 101

Абе и аз не виждам нещо newsm78
Селма утре ще ходя за хубаво свинско.Май май ще правя твоите пържолки Flutter
    Снимката,която не виждате е много хубава и прилича на тези от първия постинг. Grinning
    Давай,Бъни! thumbsup Мъжа ми вече и той е купил свинско,за да му сготвя пържолките утре! Crazy И сега ще ги начуквам и ще ги мариновам с оцет... newsm66  chef
Виж целия пост
# 102
От кога си бях мернала рецептата не е истина. Днес най накрая го сготвих свинското. Благодаря Селма!  bouquet Мариновах с винце розе домашно производство и добавих една шепа печурки в пълнежа. Майонезата ми беше малко но я компенсирах с кисело мляко и кашкавал. Следващият път мисля да добавя за аромат малко манатарки.
Виж целия пост
# 103
  Мама мима,идеята за манатарки е отлична! thumbsup
Виж целия пост
# 104

Абе и аз не виждам нещо newsm78
Селма утре ще ходя за хубаво свинско.Май май ще правя твоите пържолки Flutter
    Снимката,която не виждате е много хубава и прилича на тези от първия постинг. Grinning
    Давай,Бъни! thumbsup Мъжа ми вече и той е купил свинско,за да му сготвя пържолките утре! Crazy И сега ще ги начуквам и ще ги мариновам с оцет... newsm66  chef
Давам давам Hug.Отивам да начуквам пържолите.Утре ще ги готвя Hug
Виж целия пост
# 105
Селма ето показвам и тук

 

Първо искам да ти благодаря за страхотната рецепта  bouquet.Много вкусно и крехко наистина.
Бях си мариновала както писах още снощи месото и тази вечер само го изпекох.Мариновах с червено вино ,че имах малко изостанало.Става страшно вкусно - докато си подредя това онова и вече имах прекрасна вечеря.Всичко се изяде Peace.
Съжалявам за лошите снимки.Как ли не се кривих но Sickтова успях да направя.
Виж целия пост
# 106
  Бъни,време е да поръчаш на дядо Коледа  нов фотоапарат! Wink
  Много се радвам,че ви хареса рецептата! Hug
Виж целия пост
# 107
Бъни, наистина рецептата е много хубава Peace. Като се снабдя със свинско ще я направя пак, но този път в оригинал. А защо не си показа хляба бе, жена? Като вляза там и все се оглеждам за снимки. Даже тази вечер щях да питам някой няма ли да пусне нещо да оплакна очи.
Виж целия пост
# 108
Поздравления зя рецептата!
Направих я, но без кашкавала....стана божествено!  Hug
Виж целия пост
# 109
  Бъни,време е да поръчаш на дядо Коледа  нов фотоапарат! Wink
  Много се радвам,че ви хареса рецептата! Hug
Поръчах Селма, поръчах Party.Даже май ме чу Party
Виж целия пост
# 110
  Бъни,време е да поръчаш на дядо Коледа  нов фотоапарат! Wink
  Много се радвам,че ви хареса рецептата! Hug
Поръчах Селма, поръчах Party.Даже май ме чу Party
      thumbsup thumbsup thumbsup  Praynig


Направих я, но без кашкавала....стана божествено!  Hug
   Представи си ,с кашкавал какво ще стане! newsm53  Hug
Виж целия пост
# 111
Вчера накиснах месото, доста се чудих с оцет или вни да опитам и накаря сложих и от двете Laughing (ще отчета резултата). В рецептата пише, че месото се покрива с останалата част от маринатата, моята марината обаче е доста голямо количество и се притеснявам, че няма да изкипи...Какво количество ви остава на вас за заливка?
Виж целия пост
# 112
Не е баш по темата, ама да кажа.Свинско ако готвите мариновайте го така мили момичета Peace Peace Peace
Снощи правих пържолки и директно ги метнах във фурната.
Е като ги сравних с онези на Селма дето киснаха в чудната марината и Sick - не, че не ги изядохме де ама другия път ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пак във винце или оцет Peace Peace Peace
Пиянички по ни се усладиха Heart Eyes
Виж целия пост
# 113
  Барбочанче,не се притеснявай!Ще изкипи!А каквото не изкипи,с него ще полееш готовите пържолки!Обещавам,никой няма да ти се разсърди! smile3521
   Последния  път,когато правих пържолките,те някак  попиха маринатата и за поливането почти нищо не остана...
   Друг път ми остава повече...
   Така че ще се ориентираш.Нито едното,нито другото не е фатално!
  Бъни, Hug Heart Eyes
Виж целия пост
# 114
Селма, ти си невероятна. Hug Това звучи изключително вкусно. Утре ще се пробвам и аз, но мисля да добавя гъби, защото в нашето семейство сме им големи почитатели.
Виж целия пост
# 115
  Добави,разбира се!Аз самата взех да добавям различни зеленчуци:доматки,чушки....
  Само картофите не вървят тук!Оцета или виното ще ги направят на  Sick Sick Sick
Виж целия пост
# 116





В сряда правих ребърца по тази рецепта - станаха невероятно крехки и вкусни!!!!
БЛАГОДАРЯ  ти Селма!
С удоволствие правя твоите рецепти,защото знам,че ще се харесат в къщи!!!!
Днес направих пържоли в маринатата и ги пекох само с гъби и прясно мляко.....ометоха се за секунди .
 smile3501  за рецептата!!!
Виж целия пост
# 117
 Hug
Виж целия пост
# 118
Селма, благодарности за вкусната рецепта!   bouquet
Супер крехко и умопомрачително вкусно!!!!  Peace
Аз добавих някои неща в маринатата, но основната идея е твоя! Благодаря ти още веднъж!!!  Hug

Виж целия пост
# 119
Ох, аз пък прекалих с оцета Close, така да ме е яд. Станаха доста кисели, но пък мъжът ми ги хареса много. Ще се пробвам пак, няма начин Confused.
Виж целия пост
# 120
 
Ох, аз пък прекалих с оцета Close, така да ме е яд. Станаха доста кисели, но пък мъжът ми ги хареса много. Ще се пробвам пак, няма начин Confused.

Че...колко оцет си сложила? Rolling Eyes
   Аз слагам доста,но никога не стават кисели.
Виж целия пост
# 121
Ами полях ги доволно Embarassed.
Истината е, че вчера дадохме компютъра да ни преинсталират софтуера и ги правих по памет. Днес видях, че само се напръсквали Confused.
Виж целия пост
# 122
Наистина стана умопомрачително вкусно! В маринатата сложих червено вино и оцет , но наистина ми се стори, че именно оцетът е "тайната съставка"! Следващият път ще напарвя маринатата само с оцет!
Другото, което промених е, че нарязах месото на малки парченца без да го начуквам (мързеше ме Embarassed), но пак стана божествено!
Виж целия пост
# 123

Другото, което промених е, че нарязах месото на малки парченца без да го начуквам (мързеше ме Embarassed), но пак стана божествено!
   Една моя приятелка прави така. Peace
Виж целия пост
# 124
И аз, и аз! Simple Smile
Тази рецепта я научих преди години от предаването "Чай" на Драгомир Драганов. Не помня кой го готви - но го нарече месо по аржентински. Наистина свръхсполучливо! Единствената разлика е, че не се слага нито вино, нито оцет - само месо, лук, майонеза и кашкавал. Е, малко е тежко, става с всякакво месо. Последния път сложих и моркови.
Виж целия пост
# 125
Селма едно голямо благодаря ,вчера изненадах всички мой гости с тази страхотна рецепта.Аз го приготвих с червено вино .Нека всеки да я пробва.Пак благодаря.Моля те ако имаш пак някоя вкусна рецепта напиши я. Grinning
Виж целия пост
# 126
Благодаря ти Селма,невероятно вкусна рецепта,гостите ми си облизаха пръстите.Дай още вкусни рецепти ти си страхотен кулинар.
Виж целия пост
# 127







Днес направих пилешки дробяета по тази рецепта -
станаха мноооооооого вкусни!
Още веднъж  smile3501  Селма!
Виж целия пост
# 128
Здравейте  Grinning,

Ние в нас сме потребители предимно и само на свинско Mr. Green , видях рецептата, утре имам РД и искам да я направя. Само едно не разбрах - като начукам месото осолявам ли го или чак утре като го готвя? И колко вино да сложа, за да има сос, защото ако само напръскам, не знам дали ще стане.

Селма, отворена съм за всички свински рецепти - не само по Коледа!
Виж целия пост
# 129
 toni_ls, разбира се, че трябва да овкусиш месото със сол и каквито подправки искаш и така да престои до утре. Виното е на око, но да има Laughing. Пак е до вкуса.
Виж целия пост
# 130
Охоооооо smile3508 , благодаря Polin_a, ей сега отивам да го посоля, да го напия и утре, ако съм в състояние, ще пиша да се похваля Hug
Aз само риган ще сложа - много обичам.

Лека вечер на всички   bouquet
Виж целия пост
# 131
Селма,  Hug Hug.

Направих го! Страхотно стана. Само следващия път ще взема бут, защото сега нямах и сложих контрафиле. Но не е за това ястие.
Виж целия пост
# 132
И аз днес ще го пробвам Grinning!
Виж целия пост
# 133
Ще се пробва. Simple Smile
Виж целия пост
# 134
Вчера го правих за втори път. Имах гости и понеже исках да е нещо като хапки, нарязах месото на парченца, овкусих с универсална подправка и поръсих с оцет. Нямах вино за съжаление. Престоя така от сутринта до обяд в хладилника. После - по описания начин. И пак стана много добре. Успях да изненадам много приятно гостите си Peace.
Виж целия пост
# 135
НЕПРЕМЕННО СЛОЖЕТЕ ВМЕСТО ОЦЕТ – ВИНО!
Виж целия пост
# 136
НЕПРЕМЕННО СЛОЖЕТЕ ВМЕСТО ОЦЕТ – ВИНО!
  Защо пък "непременно"? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 137

 Селма, много по-ароматно и полезно е. Може и малко лук нарязан на шайби да се сложи между пържолите,докато се маринова
   
Виж целия пост
# 138
О, ще се пробва, след провала ми с охлювите, ще направя нещо по-традиционно Flutter.
Виж целия пост
# 139
Правила съм го с вино, правила съм го и с оцет, а веднъж напарвих 1/2 оцет + 1/2 вино (свършило ми беше виното)- определено оцетът придава невероятен вкус!
Виж целия пост
# 140
  Явно,зависи от личните предпочитания....  Peace
  Аз ,макар и предложих варианта с вино,препочитам оцет. Wink
  А идеята да се сложи лук в маринатата е добра.
   Simple Smile
Виж целия пост
# 141
СЕлма привет и Весели празници!! Направих го това месо...първо не намерих този оцет и го правих с вино...дори и мъжа ми, който не е фен на такива манджести меса му хареса все пак. Но май прекалих със заливката- понеже месото ми беше много и сложих повече майонеза и мляко и стана водничко, но вкусно...а от къде да намеря такъв оцет?? Hug
Виж целия пост
# 142
   Радвам се,че ви хареса рецептата! Grinning
   За оцета.....Най-обикновен е.Може да се ползва и винен,и ябълков,продава се навсякъде по магазините с хранителни стоки.
   И виното е много подходящо... Simple Smile

Но май прекалих със заливката- понеже месото ми беше много и сложих повече майонеза и мляко и стана водничко, но вкусно...
     Според моя вкус,по-добре по-водничко ,отколкото по-сухичко!
     Така че си уцелила по-вкусната грешка! Laughing
     Весело посрещане на нова 2010! Hug
Виж целия пост
# 143
   Селма, идвам с голяма благодарност за тази рецепта! Резултатът бе превъзходен!!!  bouquet
Виж целия пост
# 144
  Страхотно!!! Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 145
Хоп и аз тук!
Виж целия пост
# 146
Селма.хиляди благодарности.Направих го за Нова година и останах очарована.Минава в графа любими.
Виж целия пост
# 147
Селма.хиляди благодарности.Направих го за Нова година и останах очарована.Минава в графа любими.
     newsm44  Hug
Виж целия пост
# 148
МММММММММ ще го пробвам, звучи много вкусничко. Селма   bouquet
Виж целия пост
# 149
Направих го.Изядохме го.Заедно с пръстите.Облизвахме се и на следващия ден го направих с запържено месо.Вкуснооо.
Виж целия пост
# 150
Рецептата наистина е страхотна!
Аз съм я правила преди доста време,но в глинен гювеч,имам един въпрос към Селма,когато се приготви в тавичка слагали се фолио отгоре и ако не, не изгаря ли ястието,тъй като прочетох,че печенето е повече от час!
Виж целия пост
# 151
   Фолио не се слага.Принципно се пече до готовност.Може да е повече от 1 час,ако фурната е по-слаба и месото е начукано не толкова силно.Може да е по-малко от 1 час......Проверявай го от време на време с виличка или нож.
    Пече се на умерена температура и не би трябвало да изгаря.... Simple Smile Peace
Виж целия пост
# 152
Да, Селма е права, трябва да се проверява, пък и нали всеки си знае фурната. В моята стават за около 30-40 мин. Много са вкусни! Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 153
Искам да попитам- дали става с друг вис свинско месо...да речем обезкостена плешка?
Някой правил ли е?
Виж целия пост
# 154
  Аз лично не мисля,че има голямо значение от коя част е месото.....
  Пак ще го начукаш,мариноваш и ще изпечеш. Simple Smile
 
  Вчера го правих!Ммммм!Гостите си облизаха чиниите!  Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 155
Искам да попитам- дали става с друг вис свинско месо...да речем обезкостена плешка?


И с този вид месо стана страхотно  Hug. хем крехко, хем сочно и вкусно...Благодаря Селма  Hug
Виж целия пост
# 156
И с пилешкото така процедирам.Става невероятно.Селма  bouquet  bouquet  bouquet Hug
Виж целия пост
# 157
И с пилешкото така процедирам.Става невероятно.Селма  bouquet  bouquet  bouquet Hug
   Мариноваш ли го предварително?И с какво?
Виж целия пост
# 158
Селмичка мариновам с вино.соев сос .мед.лимон.джинджифил.лук.счукан бахар.чесън и задължително  кока кола .От готвач знам.че от колата месото става крехко.И при мен деиства.Колкото повече стои в маринатата става сочно и ароматно.Това са мойте вкусови предпочитания  на някои може да не му хареса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия